Trumpi sõnul jääb riiki teenima 25 000 ameeriklasest sõdurit. Presidendi sõnul teenib seal praegu 52 000 sõjaväelast, kelle hulka Trump ilmselt luges ka tsiviilisikutest teenistujad. Märtsi seisuga teenis Saksamaal üle 34 000 USA sõjaväelase.

“Saksamaa eirab oma kohustusi juba aastaid,” väitis Trump ajakirjanikele. “Nad võlgnevad NATO-le miljardeid dollareid ja peavad selle ära maksma.” Vastavalt NATO-sisestele kokkulepetele on riigid lubanud tõsta oma kaitsekulutuste määra 2%-le SKT-st, ent enamik liikmeid, sealhulgas Saksamaa, pole seda seni teinud. Liikmesriikidele laenu andmisega NATO ei tegele.

Lisaks märkis Trump, et on rahulolematu Saksa-USA kaubandussuhetega. “Meile tehakse liiga kaubandusega ja meile tehakse liiga NATO-ga,” ütles ta.

Saksa kaitseminister Annegret Kramp-Karrenbauer ütles eelmisel nädalal, et USA vägede võimalik vähendamine kahjustaks nii NATO-t kui USA-d. Esimesena vägede vähendamisest kirjutanud Wall Street Journali allikate teatel on osa sõdureid plaanis üle viia Poolasse ja teistesse NATO liikmesriikidesse, osa aga tuuakse tagasi USA-sse.