"Me pole lapsevanematena eeskujulikult hakkama saanud, mille üle kumbki uhked ei ole. Kuid me kinnitame, et oleme rääkinud avaliku tähelepanu alla sattunud annetuse kohta kogu tõe," kirjutas paar avalduses.

"Martin Künnap soovis lapse hüvanguks mõeldud ülekandega heastada lapse ja lapse ema ees osaliseltki enda elus tehtud valikuid. Jana-Helen Juhaste soov oli teha kallis ninanips lapse isale, kes pole lapse kasvatamises osalenud. See pole kõige põnevam ega intrigeerivam selgitus, kuid kinnitame, et see on kogu tõde."

Mäletatavasti annetas Juhaste Keskerakonnale hiiglasliku summa, kahtlustatakse ent, et raha tegelik, tagamõttega andja on hoopis ärimees ning Juhaste lapse isa Martin Künnap. Praeguseks uurib asja prokuratuur, arvatakse, et Keskerakond on saanud keelatud, tagamõttega annetuse, mille tagastas alles avalikkuse survel.

Martin Künnapil on ärihuvid Tallinnas Hipodroomil hoogu võtva suurarenduse juures. Eesti Ekspress kirjutas läinud laupäeval, et tegelik põhjus Keskerakonnale 50 000 eurot annetada võis olla vaidlus arenduse kanalisatsioonisüsteemi üle - kas see peaks olema moodsam või lihtsam? Kahe süsteemi hinnavahe küündib miljonitesse eurodesse.

Delfi avaldab Juhaste ja Künnapi avalduse täismahus.

Meie, Jana-Helen Juhaste ja Martin Künnap, pole ideaalsed lapsevanemad. Me oleme eraelus ja rahaasjades teinud valikuid, mille üle me täna uhked pole ja mis kindlasti pole meie ühise lapse huvides.

Me pole lapsevanematena eeskujulikult hakkama saanud, mille üle kumbki uhked ei ole. Kuid me kinnitame, et oleme rääkinud avaliku tähelepanu alla sattunud annetuse kohta kogu tõe.

Martin Künnap soovis lapse hüvanguks mõeldud ülekandega heastada lapse ja lapse ema ees osaliseltki enda elus tehtud valikuid. Jana-Helen Juhaste soov oli teha kallis ninanips lapse isale, kes pole lapse kasvatamises osalenud.

See pole kõige põnevam ega intrigeerivam selgitus, kuid kinnitame, et see on kogu tõde.

Martin Künnap on ajanud enda ärisid nii hästi või halvasti kui oskab, aga pole kunagi soovinud selleks üheltki erakonnalt teeneid, ei avalikke ega varjatud.

Üha pöörasemaks paisuvad vandenõuteooriad on asetanud meid ajakirjanduse rünnaku alla, kus me ei saa tõestada enda süütust ja seaduskuulekust. Me oleme sattunud massilise kriitika alla sotsiaalmeedias. Selle tõttu on tänaseks jäädavalt muutunud kahe perekonna elu, selle all kannatavad juba rängalt meie lähedased, teiste seas viis alaealist last.

Soovime koos kinnitada, et meil pole kõnealuse 50 000 euroga seoses midagi varjata. Teeme koostööd prokuratuuriga, et võimalikult ruttu saaks kinnitust tõde: me oleme teinud eraelus halbu valikuid, kuid me pole kunagi soovinud ega üritanud osta raha eest mõjuvõimu Eesti erakondadelt. Me kinnitame, et antud selgitustele pole meil midagi lisada; me palume ajakirjanduselt võimalust tegeleda kahe segipööratud pereelu kordasaamisega.

Suurim õppetund juhtunust ei käi mitte rahaasjade ega erakondade, vaid lapsevanemaks olemise kohta. Me soovime enda valusa õppetunni põhjal panna südamele kõigile Eesti lapsevanematele: ükskõik kui keerulised omavahelised suhted, tuleb lapse huvid alati seada ettepoole isiklikest soovidest, solvumistest ja ninanipsudest.

Sotsiaalmeedias kirjutas suunamudija Vello Nelikendkaks eile Jana-Helen Juhaste kohta: "Ma saan aru kui too naine lendab peale papi kontole laekumist madallennul Gucci poodi, lükkab rahapakid letile ja ei tule sealt kaks nädalat välja." See poleks Jana-Helen Juhaste maitse ega eelistus, kuid grotesksel moel olnuks see tagantjäreletarkusena palju parem valik, kui meie senised sammud.