Lugeja täpsustas, et märkas kihutajat Järvevana teel 5. juunil ning asi leidis aset kell 20.43. Pardakaamera kell on tunni võrra taga.

Videost nähtub, et BMW X5 M50d numbrimärgiga 999 ISA kihutab mööda paremat teeperve autost mööda.

Valge BMW kihutas mööda Järvevana teed.

Sama auto pälvis minut hiljem, kuna pardakaamera kell on tunni võrra taga, taas autojuhi tähelepanu. Sel korral ei näidanud BWM sõiduradasid vahetades suuna ja ületas mitu sõidurada korraga.

Maanteeameti taustakontrolli süsteemi põhjal on tegemist 2014. aasta autoga, mis võeti Eestis arvele kolm aastat tagasi. Sõidukil on kehtiv tehnoülevaatus. Sama süsteemi andmetel sai auto endale põneva numbrimärgi tänavu mais.

Politsei alustas menetlust

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse patrulltalituse juht Varmo Rein kommenteeris: "Teepeenralt möödumine on kindlasti ohtlik manööver, sest kaasliikleja ei oska arvestada paremalt mööduva sõidukiga. Teepeenral võivad liikuda ka näiteks kergliiklejad, kelle turvalisus säärase manöövriga ohtu pannakse."

Samuti tuleb sõiduridasid vahetades näidata suunatuld, et kaasliiklejad teaksid arvestada sõiduki liikumissuunaga. "Videost nähtud autojuhi käitumine oli vastustundetu ja seadis ohtu kaasliiklejaid. Antud juhtumi osas oleme alustanud väärteomenetluse liiklusseaduse § 230 alusel, mis käsitleb möödasõidunõuete rikkumist. Liiklusohtlikku olukorda märgates palume inimestel sellest koheselt teada anda numbril 112, et politsei saaks kiiresti reageerida ja sekkuda," rääkis Rein.

Politsei palub pardakaamera video autoril helistada politsei kliendiinfo telefonil 612 3000 või saata e-kiri aadressile pohja.lmt@politsei.ee.