Trumpi endise advokaadi John Dowdi kiri näib olevat adresseeritud endisele kaitseministrile James Mattisele ja selles mõistetakse hukka viimase kolmapäeval tehtud avaldus, milles kritiseeritakse teravalt Trumpi reageeringut üleriiklikele meeleavaldustele pärast George Floydi surma Minneapolise politseiniku tegevuse tõttu, vahendab CNN.

„Võltsmeeleavaldajad Lafayette’i lähedal ei olnud rahumeelsed ega ole päris,” väidetakse Dowdi kirjas tõendeid esitamata. „Nad on terroristid, kes kasutavad tegevusetuid viha täis tudengeid, et põletada ja hävitada. Nad solvasid ja käitusid lugupidamatult politsei suhtes, kui politsei valmistas piirkonda ette kell 19 alanud liikumiskeeluks.”

Trump on võtnud meeleavaldajate suhtes karmi käega juhi positsiooni. Esmaspäeval kuulutas ta end „teie seaduse ja korra presidendiks”, kui rahumeelsed meeleavaldajad Valge Maja väravate juures aeti laiali pisargaasi, šokigranaatide ja kummikuulidega, et Trump saaks lähedalasuva kiriku juures end piibliga pildistada lasta.