Südapäeval toimus traditsiooniline pidulik jumalateenistus Otepää kirikus. Teenis EELK Otepää Maarja koguduse vaimulik Marko Tiirmaa. Kaasa teenis EELK Tartu Ülikooli-Jaani koguduse õpetaja Triin Käpp. Oma lipud panid kirikurõdule Otepää Gümnaasiumi, Tartu Annelinna Gümnaasiumi, Jaan Poska Gümnaasiumi, Hugo Treffneri Gümnaasiumi, Miina Härma Gümnaasiumi, Tamme Gümnaasiumi, Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasiumi esindused. Esinesid Annelinna Gümnaasiumi, Hugo Treffneri Gümnaasiumi ja Tamme Gümnaasiumi õpilased. Tervitused ütlesid Otepää vallavanem Jaanus Barkala ja kultuuriminister Tõnis Lukas, kes on EÜSi vilistlane.

Pärast jumalateenistuse lõppu tegid motomehed Otepää Motoklubi eestvedamisel Eesti lipu auks sõidu Otepää vallas. Otepääl oli samal päeval külas ka president Kersti Kaljulaid, kes kinkis Otepää motoklubi presidendile Argo Raidile sini-must-valge trikoloori. Otepäälanna Marika Veske kinkis aga presidendile endaõmmeldud teksariidest rahvariidemotiividega seeliku.

Eesti lipu häll Otepää tegi aga kogu Eesti rahvale lipupäeva puhul kingituse – nimelt saab alates tänasest vaadata Eesti lipp 135 vabaõhulavastuse „Taevas, muld ja tulevik“ salvestust ERRi veebikanalil Jupiter. Erki Aule poolt kirjutatud näidend pealkirjaga "Taevas, muld ja tulevik", jutustab pilte Eesti lipu ajaloost. Etenduses kulgeb paralleelselt mitu lugu, mis põhinevad Eesti ajaloo hetkedel. See lugu ei räägi ainult lipust vaid ka meist, meie rahvast - meie minevikust, olevikust ja tulevikust. Idee algataja ja etenduse projektijuht oli Otepää Kultuurikeskuste loomejuht Merilin Kirbits, etenduse tõi lavale Otepää Kultuurikeskused koostöös Otepää vallaga.