Kõlvart rääkis linnavalitsuse pressikonverentsil, et kui eelmisel aastal otsustati Tallinna TV vabalevist ära tuua, siis räägiti, et linnauudiste tootmine jätkub. Nüüd on kavas minna edasi ja luua suur linnameedia ühistoimetus, mille puhul on eesmärkideks peale juhtimiskuludelt kokku hoidmise ka uus kvaliteet ja sünergia. Eraldi Tallinna TV sihtasutust pole vaja, praegune sihtasutus liidetakse linnakantseleiga, et juhatuse ja nõukogu kuludelt säästa.

Samuti pannakse kinni Tallinna arengu- ja koolituskeskus, mis tegeleb peamiselt mitmete välisprojektidega. See ühendatakse linnakantselei välissuhete osakonnaga.

Tallinna arengu- ja koolituskeskuses töötanud Abdul Turay rääkis eelmisel aastal EPLile, et see asutus on täiesti mõttetu ja seda pole kellelegi vaja.

Samuti läheb välissuhete osakonna alla praeguse Brüsseli esinduse töö. Brüsseli esindus tähendab vajadust kinni maksta kontorit Brüsselis, esinduse ainsa töötaja Allan Alaküla palga ja korteri. Kõlvarti sõnul pannakse Brüsseli esindus kinni, teised linnaasutused saavad selle tööga hakkama.

Alaküla jäi täna kidakeelseks ja ütles, et enne, kui volikogu on otsuse teinud, ei sobi tal linnavalitsuse tegevust avalikult lahata.

Puuetega inimestele transporditeenust osutav AS Termak ühendatakse Linnatranspordi AS-iga. Jällegi on eesmärk kokkuhoid juhtimiskuludelt, aga ka tegevuskuludelt. Nimelt on Linnatranspordi ASil olemas tehniline baas bussivedude tegemiseks, mistõttu Kõlvart lootis, et ühendamise järel on võimalik parema hinnaga invatransporti pakkuda ja transpordivahendeid uuendada.

Muutused on kavas ellu viia juba sel aastal, vastavad eelnõud jõuavad linnavolikokku juunikuus.

See on Kõlvati sõnul alles ümberkorralduste esimene etapp, järgmisena reformitakse linnakantseleid.