28-aastane prints Joachim sõitis 26. mail Belgiast Hispaaniasse praktikale, teatas palee.

Kaks päeva hiljem läks ta Córdoba linnas peole, kus ta tõenäoliselt nakatus, andes hiljem positiivse koroonaviiruse proovi.

Hispaania meedia teatel osales peol, mida Belgia kuninga Philippe'i vennapoeg väisas, 27 inimest. Córdoba linna seaduste kohaselt tähendab see karantiini rikkumist, sest seoses koroonaviiruse leviku ohuga on hetkel korraga lubatud koguneda vaid 15 inimesel.

Hispaania politsei on algatanud juhtunu uurimise. Neile, kes on rikkunud karantiinieeskirju, võidakse määrata trahv kuni 10 000 eurot.

Kõik peol käinud inimesed on väidetavalt karantiinis. Troonipärimise järjekorras 10. kohal oleval printsess Astridi noorimal pojal prints Joachimil on väidetavalt kerged koroonaviiruse sümptomid.

Hispaania valitsuse esindaja Córdobas Rafaela Valenzuela mõistis peopidamise hukka, nimetades kohalolnuid "vastutustundetuteks".

"Olen üllatunud ja vihane. Sedatüüpi vahejuhtum paistab eriti hästi silma ajal kui leiname nii paljusid surnuid," sõnas Valenzuela.

Toimunust kirjutas esmalt Hispaania ajaleht El Confidencial, kuid ei nimetanud osalenute seas printsi. Tänaseks on Belgia meedia aga saanud paleelt kinnituse, et prints Joachim viibis Hispaanias, kuhu ta ka jääb.