Valitseva Töölispartei võimsa sõjaväelise keskkomitee koosolek tähistas Kimi esimest avalikku esinemist kolme nädala jooksul. Tõenäoliselt tingituna koroonaviiruse puhangust, on Kim viimase kahe kuu jooksul püsinud oma residentsis ja osalenud ebaharilikult vähe avalikel üritustel, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Põhja-Korea on kehtestanud ranged meetmed koroonaviiruse tõkestamiseks, ehkki võimude sõnul pole kinnitatud ühtegi juhtumit. Kimi ülesastumine järgneb intensiivsetele spekulatsioonidele riigijuhi tervise kohta eelmisel kuul pärast seda, kui ta jäi kõrvale võtmetähtsusega aastapäevast - oma vanaisa, riigi rajaja Kim il-Sungi 75. sünnipäeva tähistamiselt.

USA juhitud läbirääkimised Põhja-Korea tuuma- ja raketiprogrammide lammutamiseks on alates eelmise aasta lõpust teinud vähe edusamme, eriti pärast koroonaviirusevastase ülemaailmse lahingu algust.

Kohtumisel Pyongyangis arutati nüüd relvajõudude tugevdamise võimalusi ja “vaenulike jõudude püsivate suurte või väikeste sõjaliste ohtude usaldusväärset ohjeldamist”, teatas KCNA.

"Kohtumisel tutvustati uut poliitikat riigi tuumasõja heidutuse edasiseks suurendamiseks ja strateegiliste relvajõudude seadmiseks kõrgendatud valmisolekusse," märkis riigimeedia.