Suurhalli tegevjuht Tarmo Hõbe selgitab, et koostöös Forum Cinemas'iga on plaanis avada seal Baltimaade suurim katuse all asuv välikino.

Kuidas katuse all? Hõbeda sõnul hakkab hoone toimima kui praam - ühest uksest sõidavad autod sisse ja teisest välja. Teisisõnu saab autoga sõita suurhalli sisse ja filmi seal vaadata.

"Märtsi lõpust alates on olnud plaan tegema hakata autokontserte ja -kino," sõnab Hõbe. Esimene kontsert on plaanis järgmisesse nädalasse ning hakkaks igal nädalal toimuma.

Esimesele kinoseansile võiks aga pääseda juba sel nädalavahetusel. Võimalus pileteid osta peaks avanema lähitundidel.

"Täna oli esimene proovifilm," ütleb Hõbe. Mis film, ta täpselt ei tea, kuid kinoprogramm peaks tulema täpselt selline, nagu Forum Cinemas'i tavapärane kava. Pole ka vaja õues pimedat oodata ning karta, et valgus ekraanile paistab, kuna võrreldes muude välikinodega annab suurhallis sees filmi näidata eelise. Ümbrus saab olla täpselt nii pime kui vaja ning filme ei pea näitama suurelt LED-ekraanilt, vaid päris kinolinalt ning Forum Cinemas'ilt saadud õige kinoprojektoriga.

Ettevalmistused suurhalli platsil

Hõbe kirjeldab, et Saku Suurhalli taha tuleb Baltimaade suurim varikatusega välikino ning ka suurim ekraan - pindalaga 29 korda 8,5 meetrit. Platsile mahub 62 autot ja pilet hakkab maksma 19 eurot ja 50 senti ühe auto kohta. Sooduspilet saab olema kaks eurot odavam.

"Kui on näiteks neli-viis inimest auto kohta, siis tuleb pilet odavam, kui tavaliselt kinos käia," sõnab Hõbe. Kes tahab, võib ta sõnul autoga ka oma toidu sisse smugeldada, kuid ka välikinos on kõik võimalused osta popkorni või sõita mööda suurest toidutelgist Rocca al Mare keskuse kõrvalt ja sealt süüa soetada.

"Loodame täna paika saada," sõnab Hõbe lootusega, et esimene seanss õnnestub juba tunni ajaga välja müüa. Ametkondadelt oodatakse veel ta sõnul viimast rohelist tuld.

Hõbe räägib, et ametkonnad on projektist heas mõttes erutunud. "Nad on väga koostöövalmis. Mõtlevad kaasa, annavad soovitusi. Kõigi jaoks on see ju ikkagi uus asi," kirjeldab ta head koostööd.