Põlva maakonnas Abissaare külas hukkus 2. mail juhtunud liiklusõnnetuses kaks inimest: roolis olnud 27-aastane mees ning tagaistmel viibinud 23-aastane naine. Kaks kaasreisijat said vigastada, mõlemad viibivad haiglaravil. Üks neist on raskes seisus.

Ekspertiis pole veel kinnitanud, kas autot juhtinud noormees oli alkoholi manustanud, kuid politsei valduses olevalt kaupluse turvalindilt saab üsna kindlalt väita, et kaine ta polnud.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk ütles, et noorte pidu läks esialgu korrektselt. Eelneval õhtul pidutsemist alustanud noored soovisid järgmisel hommikul napsu juurde osta ning selleks oli neil kaine autojuht olemas. “Kaine juht viis nad poodi ja poest tagasi koju. Küsimus on selles, miks nad hiljem siiski sõitma läksid, kui selleks vajadust polnud?” selgitas Virk.

Lisaks polnud seltskonnaga ühtegi teist inimest. “Keegi kõrvaline ei saanud neid takistada sõitma minemast, kui ainult kellelgi neljast oleks tuluke põlema löönud,” nentis ta. Peale selle olid autol kulunud rehvid, suur sõidukiirus ja tagaistmetel olnud noored turvavööd ei kasutanud. “Tohutu riskikäitumine,” kinnitas Virk. Üks neiu on seni haiglas elu ja surma vahel, kaks pidulist õnnetusse elu jätsidki.