Olulisemad sündmused:

- Täna hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 74 inimest, neist 7 on juhitaval hingamisel. Tänaseks on haiglast koju saadetud 244 inimest, lõpetatud 256 haigusjuhtu. Ööpäeva jooksul diagnoositi haigus viiel inimesel, neist neli tuli Tallinnast. Viirus nõudis ka veel ühe inimese elu: Pärnu haiglas suri ravil olnud 82-aastane mees.

- Tartu Ülikooli meditsiinilise mikrobioloogia ja viroloogia professor Irja Lutsar ütles Delfile, et USA terviseamet FDA-lt COVID-19 raviks erakorralise kasutusloa saanud viirushaiguste ravim remdesivir pole mingi imeravim, aga teatud olukordades võib sellest abi olla. Ta lisas, et remdesiviriga on parasjagu käimas veel 19 uuringut, mis peaksid andma rohkem infot. ​

- Venemaal lisandus täna juba mitmendat päeva järjest rekordarv koroonaviirusesse nakatunuid, süvendades muret sealse tervishoiusüsteemi kokkukukkumise pärast. Idanaabrite valitsus teatas laupäeval 9623 uuest haigusjuhtumist, millega diagnoositud nakatunute koguarv kasvas 124 054-ni.

- Jooksjad, jalgratturid ja surfarid üle kogu Hispaania tulid laupäeva hommikul kodudest välja, kui esimest korda seitsme nädala jooksul lubati täiskasvanud taas välja trenni tegema. „Täna astume uue sammu piirangute lõdvendamiseks, kuid peame seda tegema ettevaatlikult ja vastutustundlikult. Viirus on endiselt meiega,” säutsus Sánchez hommikul oma Twitteri kontol.

- Valitsuse otsusega võib alates tänasest ka Eestis taas treenida välijõusaalides ja spordiväljakutel, kui selle omanik või valdaja tagab inventari desinfitseerimise mitte harvem kui kord päevas. Samuti tuleb välijõusaalides kinni pidada 2+2 reeglist, mille järgi võib jõusaalis viibida üksi või kahekesi ning teiste inimestega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad. Tallinn on aga teatanud, et ei ava spordiväljakuid enne eriolukorra lõppu 17. mail (k.a).

- Soome valitsus arutab homme piiride avamist Eestiga. Siseministeeriumi kantsler ja Eesti-Soome COVID-19 töörühma asejuht Lauri Lugna märkis Delfile, et esmajärjekorras loodetakse leevendada kahe riigi vahelise pendelrände tingimusi, võimaldamaks inimestele naasta tööle või koju.

- Koroonaviirus ning karantiin on Euroopa majandusele kõva hoobi andnud: USA järel maailma suuruselt teine majanduspiirkond on ajaloo kõige sügavamas kriisis. Ja tõeks on saanud kõige hullemad prognoosid: euroliit vaesub kiiremini kui ülejäänud maailm, kirjutab BBC. Loe lähemalt!

- Eesti evangeelse luterliku kiriku peapiiskop Urmas Viilma läkitas täna kogudustele üleskutse helistada kirikukelli, survestamaks valitsust rahvast taas kirikusse lubama. Viilma tõdeb ringkirjas, et ehkki valitsus on suhtunud kirikute muredesse lugupidamise ja mõistmisega, pole piiranguid seni leevendatud ning aeg on tõsisemateks tegudeks. Delfi avaldas peapiiskopi kirja täismahus.

- Maaleht kirjutas täna artikli sellest, kuidas väiksed Eesti majutusasutused ja puhkemajad langetavad hindu ning loodavad see suvi eriti eestlastest külastajatele Suuremaid maju pakutakse näiteks peredele ja odavama hinnaga. Kuid igalepoole kliente ikka paraku ei jätku... Loe siit!