Pühapäeval süüdistasid Trumpi selliste telefonikõnede lisandumises Michigani ja Marylandi kubernerid, vahendab BBC News.

Pärast ränka kriitikat arstide poolt teatas Trump, et rääkis sarkastiliselt.

Desinfitseerimisvahendid on ohtlikud ained ja võivad sissevõtmisel mürgised olla.

Eilsel Covid-19 pressikonverentsil Valges Majas märkis üks ajakirjanik, et Marylandi osariigi erakorraline nõuandetelefon on saanud viimastel päevade sadu kõnesid, milles küsitakse Trumpi jutu kohta nõu.

„Ma suuda ette kujutada, miks,” vastas Trump. „Ma ei suuda seda ette kujutada.”

Küsimusele, kas ta võtab nende kõnede lisandumise eest vastutuse, vastas Trump: „Ei, ei võta.”

Eelmisel nädalal teatas Marylandi kuberneri büroo, et andis pärast presidendi esinemist välja osariigiülese hoiatuse desinfitseerimisvahendite süstimise kohta.

Trump rääkis desinfitseerimisvahenditest neljapäeval pärast seda, kui oli esitletud USA valitsuse uuringu tulemusi, mis näitasid, et Covid-19 tapab minutitega valgendi.

„Ja siis ma näen seda desinfitseerimisvahendit, kus see koksab selle maha minutiga. Ühe minutiga. Ja kas on mingi viis, kuidas me saame midagi sellist teha, süstides seda sisse või peaaegu nagu puhastades? Nii et oleks huvitav seda kontrollida,” lausus Trump.

„Ma küsisin ajakirjanikelt sarkastiliselt küsimuse, et näha, mis juhtub,” kommenteeris Trump reedel.

Trumpilt küsiti ka, kas president, kes on kaotanud kuue nädala jooksul rohkem ameeriklaste elusid, kui langes kahe aastakümne jooksul Vietnami sõjas, väärib tagasivalimist.

Trump vastas, et tema administratsioon on teinud „uskumatut” tööd.

USA-s on kinnitatud Covid-19 juhtumeid ligi miljon ja sellesse on surnud üle 55 000 inimese.