Olulisemad sündmused:

- Tänase seisuga kasvas diagnoositud nakatunute koguarv üheksa võrra 1644-ni. Haiglaravil on 94 inimest - viis vähem kui eile -, kellest kuus on juhitaval hingamisel. Haiglatest on väljakirjutatud 233 inimest. Ööpäeva jooksul suri kaks inimest, millega ohvrite koguarv kasvas 48-ni. Rohkem siit!

- Kuigi viimase ööpäevaga lisandus vaid 9 COVID-19 positiivset viiruse testi, tuleb terviseameti kriisistaabi hädaolukorra meditsiinijuhi Arkadi Popovi sõnul arvestada sellega, et tegemist oli laupäevaga ning perearstid ei suunanud inimesi nii intensiivselt testimisele. Rohkem siit!

- Täna keskpäeval nõudsid Saaremaal sajad inimesed muust Eestist karmimate piirangute leevendamist. Kuigi keskväljakul mingit massikogunemist ei toimunud, hakkasid inimesed juba keskpäevast protestiaktsiooni AITAB! Facebooki lehele postitama pilte sellest, kuidas nemadki mujal Saaremaal aktsioonis osalesid ning protesti väljendasid. Istuti üksinda, paaridena ja perekondade kaupa. Solidaarsust saarlastele väljendasid eestlased ka naabersaartelt, mandrilt ja välismaalt. Rohkem siit!

- Valitsust nõustava teadusnõukogu juht viroloogiaprofessor Irja Lutsar ütles täna keskpäeval seoses meeleavaldusega "Aktuaalsele kaamerale", et "teadusnõukogu on juba praegu soovitanud valitsusel meetmeid lõdvendada". "Ma olen /.../ nõus, et päris lahti Saaremaad teha /.../ ei ole soovitatav, aga mingitele lõdvendustele tuleks mõelda ja peaks mõtlema. Miks Saaremaa on kinni? Ma olen seda küsimust ka küsinud, et keda me kelle eest kaitseme. Me pigem ikkagi kaitseme saarlasi, et viirust ei toodaks mandrilt uuesti sisse. Aga mingi leevendamist mitte ainult Saaremaal, vaid kogu Eestis on teadusnõukogu juba soovitanud," ütles Lutsar.

- Sotsiaalminister Tanel Kiik ütles Delfile, et valitsuskomisjon arutab homme Saaremaa vallalt tulnud taotlusi, kohapealset olukorda, kuulab ära terviseameti hinnangu ja teadlaste nõukoja arvamuse ja otsustab seejärel, kas saarel on võimalik teatud leevendussamme astuda või tuleb veel oodata. Rohkem siit!