Olulisemad sündmused:

- Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1057 COVID-19 viiruse testi, millest 30 proovi osutus positiivseks - sellega kasvas diagnoositud nakatunute koguarv 1635-ni. Haiglaravil on 99 inimest, kellest kuus on juhitaval hingamisel. Haiglatest on väljakirjutatud 228 inimest. Surmajuhtumeid ööpäevaga ei lisandunud. Graafik ja info!

- Terviseameti kriisistaabi hädaolukorra meditsiinijuhi dr Arkadi Popovi kinnitusel on tänase seisuga ühes Ida-Virumaa suguvõsas tuvastatud 18 nakatunut. Dr Popovi sõnul ei olnud sugulaskonna nakatumine seotud ühegi sündmusega, vaid lihtsalt inimeste lähedaste suhetega. "Ma ei prognoosiks praegu musta stsenaariumit, et sellest kasvaks üks uus Saaremaa juhtum, kindlasti mitte," lisas ta. Vaata videot siit!

- Meditsiinijuht Popov hoiatas, et Ida-Virumaa juhtumist tulenevalt on väga oluline sõnum see, et hoolimata üleüldisest langustrendist, hakkab meil lisanduma uusi nakatunuid, kui me ei pea kinni sotsiaalse distantseerumise reeglitest.

- Kuna Saaremaal on viirus hakanud taanduma, tahavad nii kohalikud ettevõtjad kui elanikud, et koos sellega kaotataks ka muust Eestist karmimad liikumispiirangud. Viimasel nädalal on Saaremaa ettevõtjad saatnud mitu pöördumist valitsusele ning pühapäeva keskpäeval korraldavad saarlased ka protestiaktsiooni, mille sõnum on üks: neile aitab rangemast isolatsioonist. Rohkem siit!

- Terviseameti Põhja regionaalosakonna juhataja Ester Öpiku sõnul on aga eriliselt muret tekitav see, et iga päev diagnoositakse Tallinnas mõni niisugune koroonaviirusesse nakatunu, kes ei tea, kust või kellelt ta on nakkuse saanud. Isegi, kui Tallinnas on ööpäevaga tuvastatud viirus vaid viiel inimesel, on ka sealhulgas alati keegi, kes ei tea, kust ta viiruse sai, sest töökaaslaste seas või pereringis pole keegi teadaolevalt haigestunud. Loe rohkem!

- Sotsiaalminister Tanel Kiik märkis, et viimati oli alla 100 inimese Covid-19 diagnoosiga haiglaravil 3. aprillil - seega on tänased arvud kolme nädala parim tulemus. "Aga nähes ka neid üksikuid koldeid ja juhtumeid, olgu see Tartu ühiselamu näide, Ida-Virumaa näide, Tallinna kodutute varjupaiga näide, siis teame, et väga kiiresti võib see nakatunute arvu kasv minna taas tõusu teele, kui me ei pea nõuetest kinni," hoiatas Kiik.

- "Praegu oleme viirusega patiseisus. Kuid on ülimalt tõenäoline, et piirangute leevendamisele järgnevate nädalate perspektiivis läheb viirus meie tänase eeldatava madala nakkumisleviku tulemusel pealetungile. Sellele vastupidamiseks on vajalikud selged ja mõõdetavaid usaldusmeetmed ning ühiselt neist kinnipidamine. See on eeldus viidatud käitumusliku muutuse mõju vähendamiseks. Mõjust meil pääsu eeldatavasti praeguse teadmise pinnalt pole," ütles välisminister Urmas Reinsalu Eesti Päevalehes avaldatud arvamusloos.

- "Äkki võiks vähemalt algklassilapsed minna sel aastal augusti teises pooles kooli ja lõpetada 2021 kevadel õppetöö selle võrra varem. Seda võiks teha kas või vabatahtlikkuse alusel – kes soovivad, jätkavad distantsõppel septembri alguseni. Osadel vanematel on ehk ka mitmekuine suvepuhkus ja võimalus tõesti oma lastega kvaliteetaega veeta," kirjutas ajakirja Pere ja Kodu peatoimetaja Kerttu Jänese tänavu kriisi tõttu hoobi saanud haridussüsteemi üle arutledes.