Liikluskindlustuse fondi (LKF) statistika kohaselt oli eelmisel aastal Riia ringi liiklusõnnetuste kogukahju 190 000 eurot.

"Vaatamata eriolukorrale ja sellega kaasnenud liiklussageduse üldisele vähenemisele Eestis, ei ole Riia ringil juhtunud õnnetuste arv vähenenud. Tänavu märtsis toimus seal 13 liikluskindlustusjuhtumit, mida on sama palju kui mullu," ütles fondi kahjuennetuse valdkonna juht Ülli Reimets.

Möödunud aastal olid Riia ringi liiklusõnnetustest 63 protsenti tagant otsasõidud ning viiendik oli kokkupõrkeid ristuval teel liiklejaga ehk teisisõnu eirati teise sõiduki eesõigust.

"Nii tagant otsasõitude kui eesõiguse eiramise suur osakaal viitab sellele, et ristmikul on probleeme läbilaskevõimega. Eesti ristmikel keskmiselt oli mullu tagant otsasõite 47%, kokkupõrked ristuval teel liiklejaga 17% ja õnnetusi reastumisel 16%," selgitas Reimets.

Inges Kindlustuse juhatuse esimehe Voldemar Vaino sõnul osales ainuüksi märtsis Riia ringil liiklusõnnetustes kuus nende klienti. "Märtsikuu kahjude kogusumma on ligi 15 000 eurot. Sellel ristmikul juhtub iga kuu hulgaliselt õnnetusi, mille tagajärjeks on suur varakahju. Kahjuks saavad mitmetes liiklusõnnetustes Riia ringil viga ka inimesed," ütles ta.

Alates 2019. aastast on üle 120 liiklusõnnetuse aastas toimunud veel Tammsaare tee - Rahumäe tee - Tondi ristmikul, kahjusummaga 180 000 eurot. Õnnetusterohked ristmikud olid ka Delta Plaza liiklussõlm, Tammsaare tee - Sõpruse puiestee ristmik, Ülemiste ja Sikupilli liiklussõlm, Kristiine ja Endla - Luise - Tehnika ristmik ning Akadeemia ja Viru ring.

Linnadevälistest ristmikest on õnnetusterohkeim Jüri ring 75 juhtumiga aastas.