-Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 602 COVID-19 viiruse testi, millest 1,2 protsenti ehk 7 proovi osutusid positiivseks. Kokku on Eestis tänaseks tehtud 40 930 esmast testi, nendest 1535 ehk 3,8 protsenti on osutunud positiivseks. Rohkem siit!

- Rahvastikuregistri andmetel on kuue positiivse testitulemuse saanud inimese elukoht Harjumaal ja ühe Tartumaal. Harju maakond on positiivsete testitulemuste absoluutarvu poolest nüüdseks esimesel kohal (526), teisel kohal on Saare maakond (520). Saare maakonna haigestumise määr jääb jätkuvalt kõige kõrgemaks Eestis, positiivsete testitulemuste arv 10 000 elaniku kohta on 157,1. Teisel kohal on Võru maakond (22,6 positiivset 10 000 elaniku kohta). Vanusegruppide lõikes lisandus positiivseid proove erinevates vanusegruppides. Kõige noorem COVID-19 positiivne on vanusegrupis 5-9 ja kõige eakam vanusegrupis 80-84.

- 20. aprilli hommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 128 inimest, kellest 9 on juhitaval hingamisel. Kõige noorem haiglaravi vajaja on 19-aastane ja kõige eakam 100-aastane. Haiglatest on väljakirjutatud 165 inimest. Uusi surmajuhte ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviiruse tõttu surnud 40 inimest.

- Eesti Päevaleht kirjutas täna, et kümned tuhanded patsiendid on koroona tõttu ravimata jäänud. Ainuüksi märtsis käis planeeritud vastuvõtul, uuringul või operatsioonil ligi 10 000 inimest vähem kui eelmise aasta märtsis ning plaanilise ravi taastudes ravijärjekorrad pikenevad ja abita jäänud kroonilised haiged võivad haiguse ägenedes hakata EMO-sse pöörduma. Erakorraline abi on aga kallim kui plaaniline ravi. Haigekassa tulud vähenevad sel aastal ligi 200 miljoni euro võrra. Loe rohkem!

- Saaremaa vallavanem Madis Kallas teatas, et võtab koroonakriisi tõttu poliitilise vastutuse ja astub maikuus vallavanema kohalt tagasi, et taastada vallavalitsuse töörahu. "Täna ajas tagasi vaadates on väga selgelt näha, et meile antud sisendid olid ekslikud. Vallavalitsuse juhina ei suutnud ma sel ajahetkel olukorda piisavalt kriitiliselt hinnata ega saadud infot ümber lükata. Seepärast on õige, et ma lahkun vallavanema ametist. Nii saab Saaremaa vallavalitsus tagasi töörahu, mille tagamine oleks minu jätkamisel keeruline," võttis Kallas oma otsuse tagamaad kokku.

- Maksu- ja tolliameti peadirektor Valdur Laid ütles eriolukorra pressikonverentsil märtsikuu tööjõumaksude deklareerimist ja maksmist kommenteerides, et ligi 70 protsendi ulatuses on deklareeritud maksudest tasumata majutuse ja toitlustusettevõtetel. Laid tõi ka välja, et regioonidest on kõige suurem tasumata maksude osakaal Saaremaal. Kokku on märtsis deklareeritu põhjal ligi 400 miljonist eurost laekumata ca 65 miljonit eurot.

- Nädalavahetus oli politsei jaoks eelmisega sarnaselt töine. Avalikes kohtades oli politsei väljas, et selgitada 2+2 reeglist kinni pidamise tähtsust ning selle tööga politsei jätkab. Kõige tõsiseim liikumispiirangutega seotud vahejuhtum toimus Läänemaal Taeblas, kus bussipeatuses kogunes kümmekond noort ning olukord lõppes politseinike ründamisega. Suulisi hoiatusi 2+2 reeglite kohta tegi politsei nädalavahetusel enam kui 700 inimesele, ettekirjutusi sadakond ning väärteomenetlusi alustati 60 juhul.

- Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel ütles keskpäevasel pressikonverentsil, et Eestis on töötuse määr 7,2 protsenti ehk veidi üle 46 000 inimese on end töötuks registreerinud. Alates 13. märtsist on lisandunud üle 13 000 töötu, tööle on saanud ca 4000 inimest. Kõige enam on töötuid lisandunud kaubandusest ja klienditeenindusest ning ehitussektorist.

- Pettused ja valed ehk kuidas ettevõtted on viimastel nädalatel töötukassat tüssata püüdnud. Töötukassa on esimese kahe nädala jooksul pidanud töötasu toetuse meetme puhul "ei" ütlema pisut alla 50 asutusele ja nende veidi vähem kui tuhandele töötajale. Põhjuseks on muuhulgas ka pettused ja valed. Loe lähemalt!

- Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart kutsub inimesi 9. mail koju jääma ja oma austuse väljendamiseks heategevuseks annetama. „Praeguseks on juba selge, et epideemia ei anna võimalust rahvakogunemisteks. Me ei saa lubada, et inimeste soov 9. mail Teises maailmasõjas langenute mälestusmärgi juures koguneda põhjustaks uue haiguspuhangu ja seaks ohtu meie lähedaste ja teiste Tallinna elanike elud,“ teatas linnapea Mihhail Kõlvart Delfile.

Loe rohkem otseblogist!