Covid-19-sse nakatunute arv hakkas Venemaal järsult tõusma sel kuul, kuigi sealse puhangu algusjärgus oli nakatunuid ametliku statistika kohaselt märkimisväärselt vähem kui paljudes Lääne-Euroopa riikides, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Vähemalt 363 inimest on jätnud haigestumise tagajärjel oma elu.

Valdav osa nakatunutest on pärit Moskvast. Alates 30. märtsist on pealinna kõigile 12 miljonile elanikule antud korraldus jääda kodudesse, välja arvatud vähestel erandjuhtudel.

Moskva abilinnapea Anastasia Rakova hoiatas reedel elanikke "ees ootavatest rasketest nädalatest". "Haigestumiste tipp peaks saabuma järgmise kahe kuni kolme nädala jooksul," ütles Rakova sotsiaalmeedias avaldatud videos.

1. maini kehtivate eeskirjade kohaselt lubatakse moskvalastel kodust lahkuda ainult selleks, et minna tööle, jalutada oma lemmikloomi, viia prügi välja või külastada oma lähimat kauplust. Võimud karmistasid liikumispiiranguid sel nädalal, kehtestades digitaalsete liikumislubade süsteemi, nõudes, et igaüks, kes kasutab autot või ühistransporti, peab omama selleks vastavat luba.