Jõukat linnriiki toodi algselt Covid-19 vastases ülemaailmses võitluses teistele eeskujuks, kuid haigusjuhtude arvu suurenemise tõttu on valitsus sealgi pidanud vastu võtma uusi meetmeid nakkuse ohjeldamiseks, vahendab uudisteagentuur AFP.

Tervishoiuministeerium teatas viimase ööpäevaga 728 uuest haigusjuhtumist, mis märgib suurimat ühepäevast tõusu alates kriisi algusest, kasvatades nakatunute koguarvu seal 4427-ni.

"Uute juhtumite arv ühiselamutes elavate töölubade omanike seas on märkimisväärselt kasvanud, tulenedes meie jätkuvatest pingutustest nakatunud töötajate aktiivseks testimiseks ja isoleerimiseks," seisis ministeeriumi avalduses.

654 nakatunut ehk umbes 90 protsenti uutest juhtudest tulid linna ühiselamutest.

200 000 Singapuri võõrtöölist, kes on peamiselt pärit Lõuna-Aasiast, elavad 43 ühiselamus üle Singapuri, moodustades olulise osa riigi tööjõust. Valdav osa neist on ehitustöölised, kes rassivad tavaliselt pikki tunde, teenides umbes 400–500 USA dollarit kuus linnriigi säravate pilvelõhkujate ja kaubanduskeskuste ehitamisel.

Valitsus on pärast kriitikalainet asunud tegutsema, kolides tuhanded võõrtöölised muudesse majutuskohtadesse - sealhulgas ujuvkompleksidesse -, et ühiselamuid tuulutada ja nakkusohtu vähendada.

Valitsus pakub karantiinis olevate ühiselamute juures süüa ja puhastusvõimalusi ning aitab juhtida elukorraldust rajatistes, mida tavaliselt hallatakse eraviisiliselt.