Nakatumine on eriti kummaline, sest tuumajõul liikuval lennukikandjal ei ole teadete kohaselt olnud mingit kontakti muu maailmaga pärast sadamast lahkumist 15. märtsil, vahendab Guardian.

Eelmisel reedel kinnitas Prantsusmaa kaitseministeerium, et tol hetkel Atlandi ookeanil olnud laeval on koroonaviiruse saanud 50 meremeest, ja alus käsutati tagasi kodusadamasse Touloni Vahemere rannikul. Charles de Gaulle saabus Touloni pühapäeval kaks nädalat varem kui plaanitud.

Pärast seda on positiivse proovi andnud 668 meremeest, üks kolmandik 1767-liikmelisest meeskonnast, kinnitas Prantsusmaa sõjavägi.

„Täna on 31 neist haiglas, üks intensiivravil. Meil ei ole 30% testide tulemusi,” öeldi avalduses.

Meeskond on pandud 14 päevaks isolatsiooni.

„Operatsioonid aluse desinfitseerimiseks on alanud,” ütles Prantsusmaa kaitseminister Florence Parly, kes avaldas meremeestele ja nende peredele toetust.

Charles de Gaulle oli 13.-15. märtsil Prantsusmaa läänerannikul Bresti sadamas, kus meeskonnaliikmed said loa kaldal käia. See toimus kaks päeva enne liikumiskeelu kehtestamist.

Prantsusmaa mereväe staabiülem, admiral Christophe Prazuck andis käsu laeval toimunud nakatumiste uurimiseks.

Charles de Gaulle, mille pardal on hävitajad Rafale, luure- ja lennujuhtimislennukid Hawkeye, helikopterid Caracal ja Cougar ning õhutõrjeraketid Aster, oli õppustel alates 21. jaanuarist.