Downing Street teatas, et peaminister jätkab taastumist oma kodus, vahendab uudistekanal BBC.

"Tema meditsiinimeeskonna soovitusel ei naase peaminister kohe tööle. Ta soovib tänada kõiki St Thomase haigla töötajaid saadud hiilgava ravi eest," seisis peaministribüroo avalduses. "Ta on oma mõtetes kõigiga, keda see haigus puudutab."

"Ma ei saa neid piisavalt tänada. Ma võlgnen neile oma elu," ütles Johnson pühapäeval oma esimeses avalduses pärast intensiivravist pääsemist.

Oma Twitteri kontol avaldatud teates soovis peaminister kõigile rõõmsaid lihavõtteid. "Tänavu jäävad kirikud kogu riigis suletuks ja pered veedavad need päevad üksteisest lahus," nentis Johnson. "Kuid jäädes koju, pidage meeles, et te kaitsete tervishoiusüsteemi ja päästate elusid".

Johnsoni 32-aastane kihlatu Carrie Symonds tänas täna samuti "suurepäraseid meditsiinitöötajaid", kirjutades oma Twitteri kontol, et "St Thomase haigla töötajad on imelised!". "Ma ei suuda teile selle eest kunagi tasuda ning jään teile igavseks tänulikuks," säutsus Symonds.

55-aastane Johnson teatas 27. märtsil, et suundub seoses koroonaviiruse sümptomite ilmnemisega isolatsiooni. Nädala eest, 5. aprillil toimetati ta Londoni St. Thomase haiglasse. Järgmisel õhtul, 6.aprillil, kui tema seisund halvenes, viidi ta üle intensiivraviosakonda ja talle anti hapnikku, Hingamisaparaadi abi ta ei vajanud, kinnitas Downing Street.

Tema seisund hakkas paranema nädala keskel ja juba neljapäeval pääses ta intensiivravist välja. Johnson hakkas omal jalal uuesti kõndima reedel, kui tema valitsus teatas tema paranemisest.

Suurbritannial puudub ametlik käsuliin peaministri teovõimetuse korral, kuid Johnson oli enne haiglasse suundumist määranud end asendama välisminister Dominic Raabi.

Võib veel mööduda päevi enne, kui Johnson täie tervisega tööle naaseb.