Ratas võttis olukorra kokku: Eestis on tehtud üle 21 000 koroonaviiruse testi ja tuvastatud ligi 1100 nakatunut. Peaminister pani eestimaalastele südamele: "Meil kõigil tuleb end ülal pidada nii, nagu oleksime ise viirusekandjad."

Ratase sõnul teevad murelikuks peaaegu igapäevased teated inimestest, kes teiste pingutusi kahjustavad. "Ükski ettevõtmine või koosviibimine ei ole väärt seda, et haigus seal märkamatult levida saaks," manitses ta.

Peaminister rääkis ka näomaskidest ning ütles, et pole midagi häbiväärset soovis hoida enda ja teiste tervist. "Näomaskide kandmine peaks saama sotsiaalseks normiks," ütles Ratas. "See ei pea olema meditsiiniline mask. Tarbijakaitseamet on avaldanud õpetuse, kuidas kodus ise maske teha. Juhend on valitsuse infokanalites ja meedias."

Ratase sõnul oleme praegu haiguspuhangu süvenemise faasis, kuid koos pingutades jõuame stabiliseerumiseni ja haigusjuhtude languseni.

"Parem natukene liiga palju karta, kui pärast tõsiselt kahetseda," sõnas Ratas ja lisas, et on tänulik neile inimestele, kes järgivad eriolukorras kehtestatud reegleid.