Siseministeeriumi käskkirja kohaselt on suurimaks lisatasuks hea töö eest 3300 eurot päästeameti peadirektorile Kuno Tammearule. Heldekäeliselt said preemiaid ka häirekeskuse peadirektor Kätlin Alvela, politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher, siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse direktor Ragner Paevere ja sisekaitseakadeemia rektor Marek Link.

"Ei midagi isiklikku, kuid majanduskriisi sisenedes ei peaks preemiaid määrama," märkis Jaak Madison oma Facebook'i postituses, mida jagas koos siseministri käskkirja koopiaga. "Kui, siis ehk koroonaviirusega võitluse lõpus, kui sisejulgeolek on tugevalt hakkama saanud."

Henn Põlluaas, riigikogu esimees ja EKRE liige, ei soovinud Mart Helme preemiasaju suhtes seisukohta võtta: "Ma ei hakka seda kommenteerima praegu," märkis Põlluaas Delfile.

Taustast

Helme premeeris politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaherit heade tulemuste eest siseturvalisuse tagamisel 2400 euroga. Kuupalgaks on Vaheril 6000 eurot.

Häirekeskuse peadirektor Kätlin Alvela sai ühekordse preemiana 2300 eurot, sest juhtis kriisiinfotelefoni 1247 käivitamist. Alvela igakuiseks töötasuks on 4950 eurot.

Suurima preemia maksis Helme aga päästeameti peadirektorile Kuno Tammearule seatud tulemusnäitajate saavutamise ja päästeameti kui unistuste tööandja tutvustamise eest. Summaks 3300 eurot. Tammearu kuupalgaks on 5500 eurot.

Preemiast ei pääsenud ka siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse direktor Ragner Paevere, kes sai oluliste IT-arenduste valmimise eest 2900 eurot.

Premeeritud sai ka sisekaitseakadeemia rektor Marek Link institutsionaalse akrediteerimise läbimise eest. Summaks 2300 eurot.