Tegemist on sama kriminaalasjaga, millega oli seotud Narva endine mõjukas poliitik ja ettevõtja Aleksei Voronov.

Süüdistuse kohaselt lubas ja andis Berezovski ajavahemikus 2018. a juunist kuni 2019. a märtsi lõpuni AS Narva Vesi juhatuse ja Narva Linnavolikogu liikmele Aleksei Voronovile suures ulatuses altkäemaksu. Vastutasuks lubas Voronov Berezovskile, et tagab talle AS Narva Vesi poolt korraldatud hangete läbiviimise käigus eelistingimused. Need võimaldanuks Berezovskiga seotud ettevõtetel võita hankemenetlusi ja sõlmida hankejärgselt töövõtulepingud.

Altkäemaksu andmisel aitas Berezovskile kaasa tema naine Kiira. Talle esitas prokuratuur süüdistuse suures ulatuses altkäemaksu andmisele kaasaaitamises.

Kriminaalmenetlust juhtinud Viru Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Kalmer Kase sõnul tuleb taunida ebaausalt eeliste saamist. „Korruptsioon õõnestab inimeste turvatunnet ja ametnike usaldusväärsust. Igaüks peaks mõistma ausa käitumise väärtust ning vältima mistahes samme, mis võiksid viia altkäemaksusuhte tekkimisele,“ ütles Kask.

Eelistung toimub 17. aprillil.

Möödunud aasta detsembris lõpetas Viru ringkonnaprokuratuur Narva volikogulaste kriminaalasja otstarbekuse kaalutlustel ehk oportuniteediga ning ainsana sai karistuse volikogu juht Aleksei Voronov. Ta mõisteti süüdi altkäemaksu võtmises, riigihangete nõuete rikkumises ja toimingupiirangu rikkumises. Talle määrati nelja aasta ja kuue kuu pikkune karistus, millest reaalselt tuli vanglas ära kanda üks aasta. Voronov vabanes vanglast möödunud nädalal. Ülejäänud kolme ja poolt aastat ei pea Voronov vanglas veetma, kui ta ei pane viieaastase katseaja jooksul toime uusi kuritegusid.

Lisaks konfiskeeris kohus Voronovilt kuritegelikku tulu üle 320 000 eurot.

Kriminaalmenetluses selgitati välja, et viis volikogu liiget lähtusid enda huvidest ning täitsid Aleksei Voronovi korraldusi, millega nad rikkusid toimingupiirangut.

Arvestades nende süü suurust ja nende arusaamist oma teo keelatusest, lõpetati Jelena Pahhomova, Jelizaveta Tšertova, Tatjana Stolfati, Larissa Olenina ja Ilja Fjodorovi suhtes menetlus oportuniteediga. Neile määrati kohustus vastavalt igaühe teole hüvitada menetlusega kaasnenud kulud ja tasuda riigituludesse kindel summa 540-5000 eurot.

Sergei Lvovi ja Aleksei Mägi suhtes lõpetati menetlus, kuna ei leidnud tõendamist, et nad oleksid kuriteo toime pannud.

Menetlustega tegelesid erinevate kriminaalasjade raames nii kaitsepolitseiamet kui keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo.