Üle Euroopa ja osaliselt ka mujal maailmas on üha enam riike transpordiliinid peatanud. Kodumaale naasmine on raskendatud ja võimalused, mis veel nädalate eest olid ahtad, on paljudel puhkudel muutunud lausa olematuks.

Head lugejad, kui ootate koduteed, kuid olete lõksus välismaal ja soovite jagada oma kogemusi, soovitusi ja tundeid, siis kirjutage meile. Võimalusel jagab Delfi muresid ka välisministeeriumiga, et aidata kodumaale naasvatele eestlasele lahendus leida.

Kirjutage palun: vihje@delfi.ee.

Välisministeerium ootab kõikide abivajajate e-kirju aadressil konsul@mfa.ee

Eestlane tagasiteel: võime jääda rahata riiki, kus viisa peagi lõppeb

Kaugematest sihtkohtadest koju naasta on praegu eriti keeruline, kuna mitmed riigid on järjest sulgenud riigipiire ja lennufirmad lõpetanud lendamise.

Marsruudi Perth-Hong Kong-Helsingi-Tallinn planeerinud eestlane hoiab praegu pöidlaid pihus, et laupäevast lendu Dohast Helsingisse viimasel hetkel ei tühistataks. "Laupäeva õhtul selgub tõde, kas saame koju või oleme rahata riigis, kus meie viisa lõppeb nädala pärast," nentis ta.

Algselt pidi ta elukaaslasega lendama koju marsruudil Perth-Hong Kong-Helsingi-Tallinn, kuid koroonaviiruse leviku laienedes teatas Finnair, et lõpetab kõik Hong-Kongi lennud. Pakuti küll alternatiivi teisel marsruudil, aga nädal hiljem teatati, et lennufirma tühistas kõik nende plaanitud õhusõidud. "Kas kunagi saab raha tagasi, ei tea...," ütles eestlane.

20. märtsil sai eestlane ja tema kaaslane taas halva uudise - lennud on taas tühistatud. "Nädala jooksul toimuvate lendude hinnad algasid 1000 eurost inimese kohta. Lähim "odav" variant hinnaga 1700 eurot inimese kohta, väljub 4. aprillil. Võtsime ära, jäi paarsada eurot pangakontole ja ehk saame koju," ütles eestlane.

Täna hommikul tuli nende reisibüroost kiri, aga õnneks mitte halb uudis - teine lend Doha-Helsingi lükati paar tundi edasi. Nüüd ootavad ja loodavad nad, et saaksid lõpuks koju.