Ligi viiendik üleöö tööta ja sissetulekuta jäänud inimestest ootab abi, mida riik seni veel välja pakkunud ei ole, vahendab ERR uudisteportaal "Aktuaalset Kaamerat".

Eestis on üle 550 000 inimese, kes saavad tööandjalt palka, kuid Eestis on ka 100 000 inimest, kes ei saa praegu riigi pakutavat töötasu hüvitist. Nende hulgas on nii iluteenindajad, meelelahutajad kui ka toitlustajad, vahendas "Aktuaalne kaamera. Nädal".

Janne Terve sulges oma aasta aega tegutsenud ilusalongi eelmise nädala alguses. Tööta jäi viis inimest. Kui Terve peab salongi üheinimese osahühinguna, siis seal töötanud iluteenindajatel on omakorda osaühing, kelle teenust salong sisse ostab. Osaühingu pidamise eest maksab Terve makse, seetõttu peaks tal olema õigus ka riigilt hüvitist saada.

"Tänasel päeval ilutegijatele ei ole mingit abipaketti välja pakutud. Eks näis, kui see tuleb, loomulikult kahe käega võtan vastu, tänutunne südames, see kõik on väga suureks abiks. Aga praegusel hetkel ma ei näe, et mul oleks kellegi teise peale poole loota kui üürileandja peale, et nii palju, kui temal on võimalik, kui suur tal süda on, kui suured on võimalused, sest loomulikult, ka temal on oma arved maksta," selgitas Terve.

Kas salong antud olukorras ellu jääb, sõltubki abist. "Jään ootama. Elame, näeme. Ma ei tea ette ennustada," ütles salongi omanik.