Elektrilevi Põhja juhtivspetsialist Marko Rannamaa selgitas, et planeerimata ehk rikkeline katkestus juhtus Elektrilevist sõltumatute kaevetööde tõttu. "Korraga jäid 1683 Kristiine ja Kesklinna piirkonna klienti kella 10 ajal elektrita," sõnas ta. Elektrilevi lülitas vooluta jäänud kliente jooksvalt ümber. Elektrilevi taastas kõikidel rikkepiirkonda jäänud klientidel elektrivarustuse vähem kui kahe tunniga

Peale selle toimus kesklinnas plaanitud katkestus, mis jättis mõned kodukontoris töötavad inimesed ja oma toas õppivad lapsed elektri ja internetita. Elektrilevi juhtimiskeskuse juht Jüri Klaassen nentis, et inimlikus plaanis saab väga hästi klientide murest aru, kuid hooldustöid ei saa pimedas teha.

"Planeeritud katkestustest anname teada minimaalselt 5 päeva ette, enamasti isegi pikema ajavaruga. Lisaks saadame meeldetuletuse," edastas Klaassen.

Võrgutöödeta võivad kahjud olla veelgi suuremad, seega proovib Elektrilevi plaanitud töö alati tunni-paariga ära teha. "Teeme plaanilisi elektrikatkestusi nii vähe kui võimalik, samas nii palju kui elektrivarustuse toimimiseks vajalik," lisas ta.