Möödunud esmaspäeval teatas Trump, et kehtestatakse uued reeglid järgnevaks 15 päevaks ja ameeriklastel soovitatakse püsida kodus. "Palume kõigil töötada kodust, kui see on võimalik. Lükata edasi ebavajalikud reisid ja piirata sotsiaalset suhtlust," märkis ta.

Isolatsioon on kestnud nüüdseks circa nädala. USA meedia kajastab, et paljud inimesed on keeldudele vilistanud. Näiteks Californias oli nädalavahetusel tükk tegu inimestega, kes populaarsetesse randadesse kibelesid.

Täna säutsus Trump, et ravim ei tohi olla hullem kui probleem ise. Ta viitas, et kui 15 päeva läbi saamas, tehakse uus otsus. Periood peaks lõppema järgmise nädala teisipäeval.

CNN kirjutab, et Trumpil on suur soov meetmetele selg pöörata. Ta näeb, et praegune olukord mõjub rusuvalt USA majandusele ja arvab, et taolised piirangud ja isolatsioon pole ehk vajalik. Ta tahaks, et saaks jälle kaubavahetust kasvatada ning inimesed võiks naasta tööle - paljudel pole võimalik kodust ametis olla.

Teda nõustavad terviseeksperdid on muidugi teist meelt - 15 päeva pole piisav - ent pole sugugi kindel, et Trump neid kuulab. Samas, mitmed võimukad vabariiklased on hoopis väitnud, et nii rangeid meetmeid pole tõesti vaja. Nende hinnanguid riigipea kuulab.

Üks aga on selge - koroonaviirus USAs vaibumismärke ei näita. Viimastel andmetel on viirusse nakatunud 35 481 inimest, eilsega võrreldes kasvas number 1523 võrra. Haiguse tagajärjel on surnud 465 inimest.