"Protesteerime selle vastu, et AS Tallinna Soojuse juhatuse esimehe ametikohale tahetakse kinnitada inimene juba 31. oktoobril, ootamata ära kaks päeva hiljem toimuva umbusaldamise tulemusi," ütles Keskfraktsiooni esimees Toivo Tootsen pühapäeval BNS-ile.

"Vaja on lasta otsustamisel osaleda ka uuel linnavalitsusel juhul, kui võim Tallinnas vahetub," sõnas Tootsen. "Muidu võib juhtuda, et Tallinna Soojuse juhatuse uus esimees saab väga lühikest aega selles ametis olla."

Tootseni sõnul oleks loomulik, et ajal, kus linnas on võim vahetumas, ei tehtaks tähtsaid strateegilisi otsuseid — aga AS Tallinna Soojuse juhatuse esimehe koht on linnamajanduses üks võtmekohti.

"Uus võim tahakska tutvuda soojafirma juhi kandidaatidega ning oma sõna kaasa rääkida," lisas Toivo Tootsen. "Oleks igati loomulik, kui soojafirma juhi kinnitamine mõni päev edasi lükataks."

Tootsen märkis, et Keskfraktsioonil pole seoses soojafirma juhi ametisse kinnitamisega peale protestimise ja kolmikliidu juhtide südametunnistusele koputamise midagi teha. Ta lisas, et Keskfraktsioon ei ole oma võimalikke kandidaate Tallinna Soojuse juhatuse esimehe kohale veel arutanud.

Tallinna Soojuse nõukogu valib ettevõtte juhatuse esimehe teisipäeval kahe personalifirma Fontese esitatud kandidaadi hulgast, kohale konkureerijate hulgast langes välja Leonid Tsingisser.

Fontes pakkus Tallinna Soojuse juhi kandidaatideks energeetik Jaak Ziugovi ja ettevõtja Jens Haugi, linnavalitsus lisas neile vene valimisliidu Rahva Usalduse lojaalsuse tagamiseks ka poliitik Leonid Tsingisseri kandidatuuri, kes Fontese konkursisõelale ei jäänud.

Valimisliidu Rahva Usaldus liige Tsingisser ei ole teinud veel lõplikku otsust, kas peatada oma volitused Tallinna linnavolikogus.