„Relvajõududel on olemas märkimisväärne kogemus kuidas erinevate enda üksustes esinevate haiguspuhangutega sisemiselt toime tulla. Peame võtma tarvitusele kõik meetmed, et praegune kõiki Euroopa riike dramaatiliselt puudutav epideemia ei mõjutaks meie kaitsevalmidust nii iseseisva kaitsevõime aspektist kui ka sõjalistel operatsioonidel, kus osaleme koos liitlastega,“ ütles Prikk.

Prantsusmaa kaitseminister Florence Parly initsiatiivil Euroopa kaitsevalmiduse algatuse (EI2) formaadis toimunud telefonikõnel tõid liitlased välja hetkel relvajõududes COVID-19 viiruse puhanguga seoses kasutusele võetud meetmed, arutasid riikide relvajõudude võimalusi toetada tsiviilühiskonda ning täiendavate meetmete kasutusele võtmist rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel.

„Viirusepuhang ei mõjuta hetkel meie kaitsevalmidust ei Eestis ega sõjalistel operatsioonidel, kus kaitseväe üksused osalevad,“ lisas Prikk, kelle sõnul oluline, et lisaks NATO-s ja Euroopa Liidus säiliks riikidevaheline tihe suhtlus ja koordinatsioon kriisi ajal ka teistes koostööformaatides.

Prantsusmaa Euroopa kaitsevalmiduse algatusega on liitunud Eesti, Ühendkuningriik, Saksamaa, Taani, Itaalia, Holland, Hispaania, Portugal, Belgia, Soome, Norra ja Rootsi.