USA-s on seni surnud 108 inimest ja kinnitatud nakatumisjuhtumeid on üle 6300, vahendab BBC News.

USA rahandusminister Steven Mnuchin hoiatas teadete kohaselt eile eraviisiliselt vabariiklastest senaatoreid, et kui kongress ei tegutse, võib tööpuudus kasvada 20 protsendini, mis on pea kahekordne võrreldes 1920.-1930. aastate suure majanduskriisiga. Administratsioonil on ettevalmistamisel triljoni dollari suurune majanduse stimuleerimise pakett.

New Yorgi linnapea Bill de Blasio ütles, et otsustab kahe päeva jooksul, kas anda linna 8,5 miljonile elanikule korraldus „varju kohapeal“.

Selline samm sulgeks inimesed suuresti kodudesse ja lubaks ainult hädavajalikke käike toidupoodi või apteeki, jalutada koera või teha füüsilisi harjutusi vabas õhus, kui välditakse kontakte teiste inimestega.

„See on väga, väga keeruline otsus,“ ütles de Blasio. „Me ei ole kunagi selles olukorras olnud. Ma ei ole kunagi kuulnud millestki sellisest New Yorgi linna ajaloos.“

San Francisco lahe piirkonna võimud on juba 6,7 miljonit elanikku kodudesse sulgenud ja lubatud on vaid hädavajalik väljaskäimine kuni 7. aprillini.

USA asepresident Mike Pence ütles, et Valge Maja võib kaasata sõjaväe välihospidalide üles seadmiseks viiruse tulipunktides, kui osariikide kubernerid seda taotlevad.

Pence ütles eilsel pressikonverentsil, et armee insenerikorpusel võidakse paluda seada üles välihospidalid või aidata laiendada olemasolevaid haiglaid.

Kaitseminister Mark Esper ütles, et sõjavägi võib välja panna viis miljonit respiraatorit ja kuni 2000 hingamisaparaati.

Esperi sõnul võib sõjavägi avada ka 14 sertifitseeritud koroonaviiruse testimise laborit mittesõjaväelastele.

Eile ühines Florida 11 osariigiga, mis on sulgenud baarid ja restoranid.

USA kõige pikemaajalise vaheaegadeta toimunud spordiüritutuse Kentucky Derby hobuste võiduajamise korraldajad lükkasid ürituse edasi septembrisse. Vähemalt praegu on ära jäetud veel hulgaliselt spordiüritusi.

USA suurim kaubanduskeskus Mall of America Minnesotas sulges vähemalt kuu lõpuni uksed.

Los Angelese maakonna šerifiabidele anti käsk vahistada vähem inimesi, et vältida ülerahvastatust eeluurimisvanglates, kus viirus võib levida.

Chicago eeslinna hooldekodus nakatus koroonaviirusesse 22 inimest.

USA ja Kanada viimistlevad teadete kohaselt kokkulepet mittehädavajaliku reisimise peatamiseks kahe riigi vahel ja selle kohta on avaldust oodata lähipäevil.

USA president Donald Trump ütles eile pärastlõunal pressikonverentsil, et reisipiirangud USA-s on kaalumisel.

„Võib teha üleriikliku lukustamise,“ ütles Trump. „Loodetavasti ei lähe meil seda vaja. See on väga suur samm.“

Trump kaitses ka oma esmaspäevast säutsu, milles ta nimetas haigust „Hiina viiruseks“, mis kriitikute sõnul on rassistlik ja kutsus esile vihapurske Hiinas.

„See tuli ju Hiinast,“ lausus Trump.

Lisaks sellele teatas Trump: „Ma tundsin, et see on pandeemia ammu enne, kui see pandeemiaks kuulutati.“

Eelmisel kuul väitis Trump, et koroonaviiruse puhang on paari päevaga möödas.