Neljapäeva hilisõhtul kuulutas valitsus Eestis välja eriolukorra, millega suletakse koolid, jäetakse muuhulgas ära etendused, kinosensid, kontserdid, konverentsid ja spordivõistlused. Piiridel kehtestatakse sanitaarkontroll.

Millised on tänased olulisemad arengud?

  • Valitsuse hommikusel pressikonverentsil avaldati, et eilse päeva jooksul on tuvastanud Terviseameti labor 24 uut koroonaviirusesse nakatumist. Õhtul kella 19-ks oli see arv kerkinud 79-ni.
  • Sotsiaalminister Tanel Kiik ütles hommikul eriolukorra detaile kommenteerides, et lasteaedasid otsustati erinevatest koolidest esmaspäevast mitte sulgeda, sest haigus pole noortele nii ohtlik kui täiskasvanutele või eakatele. "Kuna lapsevanemad peavad käima tööl, siis me ei taha, et lapsed jääksid vanavanemate juurde või eluliselt olulise teenuse pakkuja peab jääma koju lapsi hoidma," ütles Kiik. "Ei välista, et millalgi tuleb minna lasteaedade sulgemisele, aga praegu pole see mõistlik."
  • Peaminister Jüri Ratas rahustas inimesi, et on saanud poekettidelt kinnituse, et esmatarbekaupu ladudes jätkub. Seega pole mõtet massiliselt poodidesse WC-paberit või muid kaupu ostma.
  • Rahandusminister Martin Helme ütles õhtusel pressikonverentsil, et kriisi leebe mõju majandusele võib olla kaks protsendipunkti, karm mõju viis protsenti. Helme sõnul plaanitakse kriisi mõjude vähendamiseks maksuleevendusi ja osade kahjude kompenseerimist, selle tarvis kavatsetakse võtta miljard eurot laenu.
  • Õhtu tõi järjest uusi teateid nakatumisjuhtumitest Tallinna lennujaamas, Pärnus, Kalevi jalaväepataljonis, Jõhvi Bauhofis.
  • Uudispäeva lõputundidel kehtestas USA president Donald Trump üliriigis eriolukorra. Samm annab USA-s võimaluse juurde pääseda 50 miljardi dollari suurusele katastroofiabi fondile.

Fotod valitsuse hommikusest pressikonverentsilt, kus selgitasid olukorda peaminister Jüri Ratas, siseminister Mart Helme, välisminister Urmas Reinsalu ning sotsiaalminister Tanel Kiik.:

Jälgi otseblogist kõiki värskemaid arenguid: