Filipiinide esindus Manhattanil seejärel suleti ning kõik 12 töötajat määrati karantiini. Diplomaatilise missiooni juhi sõnul on ilmselt kogu esinduse personal nakatunud.

Veel kaks Aafrika riiki teatasid viiruse jõudmisest üle nende piiride. Nimelt kinnitasid koroonaviiruse juhtumid Gabon ja Ghana. Gabonisse jõudis viirus reisijaga Prantsusmaalt, Ghanasse Türgist ja Norrast. Neist said üheksas ja kümnes Sahara-alune Aafrika riik, kus on viirus registreeritud.

Walt Disney Company otsustas alates pühapäevast sulgeda vähemalt märtsikuu lõpuni Pariisi Disneylandi ja sama teemapargi ka USAs Floridas. Eesmärgiks on kaitsta töötajaid ning külastajaid. Veidi varem oli suletud sama keti teemapark Californias. Hotellid ja söögikohad nende läheduses jäävad esialgu avatuks.

Koroona on tuvastatud ka esimesel Inglismaa jalgpalli kõrgeima liiga Premier League mängijal. Nimelt osutus positiivseks Londoni Chelsea mängija Callum Hudson-Odoi test. Temaga kokkupuudet omanud klubikaaslased on määratud karantiini. Samuti jääb suletuks tiimi hoone.

Austraalia valitsus keelas viiruse leviku tõkestamiseks enama kui 500 inimesega kogunemised. Täna peaks selguma, kuivõrd puudutab see koole ja ülikoole.

Singapur keelab alates esmaspäevast riiki siseneda või transiidina läbida inimestel, kes viimase 14 päeva jooksul on viibinud Itaalias, Prantsusmaal, Hispaanias või Saksamaal. Varem on sarnane keeld rakendatud Hiinast, Lõuna-Koreast ja Iraanist pärit reisijate suhtes. Ühtlasi keelas Singapur kruiisilaevade sisenemise.

Kanada peaministri Justin Trudeau abikaasal Sophiel tuvastati koroonaviirus. Valitsusjuht oli end juba varem ennetava meetmena karantiini määranud, kui Sophie naasis hiljuti Suurbritanniast gripilaadsete sümptomitega, sealhulgas palavikuga.