„Me ei testi suure riskiga patsiente, kes on tulnud riskipiirkonnast või kellel on avaldunud haigussümptomid, ütles Medicumi juhatuse esimees Tõnis Allik Delfile. „Viimased saavad end testida endiselt terviseameti korraldatava teenuse kaudu. Meie testime mujalt saabunuid, kellel väljakujunenud sümptomeid ei ole.”

Testimise metoodika täpselt samasugune kui nagu praegu kasutusel olevatel testidel ja analüüsimine käib samamoodi nagu senimaani terviseametil. „Sümptomid võivad olla ka vaevumärgatavad,” selgitas Allik. „Meie juures testimine sobib näiteks neile, kellel saab kodusistumise aeg läbi.” Teste tehakse alates kuuendast päevast pärast mõnest teisest riigist koju tulekut või kokkupuudet potentsiaalse viirusekandjaga.

Medicumi poole võib pöörduda igaüks, kes leiab, et tal on selleks põhjus. Kuna haigekassa teenust ei rahasta, tuleb testi eest tasuda igaühel ise.

Medicumis tehtud teste analüüsib Synlab WHO poolt tunnustatud metoodika kohaselt. Testi analüüsimine võtab nagu terviseametilgi aega neli kuni kuus tundi, kuid vastust lubatakse järgmisel päeval.

Alates homsest avaneb kaks telefoninumbrit - 5722 1122 või 5722 1123 -, millel helistades saab end testimiseks ei registreerida tööpäeviti kell 10-15. Teste tehakse ainult Lasnamäe Medicumis. Testi tegemine käib isoleeritud ruumis eraldi sissepääsuga.