"Kirjutan seoses maailmas ja Eestis lahtirulluva erakorraliselt tõsise epidemioloogilise olukorraga. Eelmisel nädalal olnud informatsiooni osas, mis puudutas teatud isikute (tundlikud terviseandmed) karantiini suunamist Terviseameti poolt, on kool saanud 10. märtsil Terviseameti poolse kinnituse, et 10. märtsi seisuga ei ole ükski TÜG õpilane viirusesse nakatunud, kuid osad isikud viibivad karantiinis/vaatluse all," kirjutas direktor Martin Öövel kooli kodulehel.

"Kahjuks oleme jõudnud tänaseks tõdemusele, et riskid olukorras, kus koolis viibib igapäevaselt üle 1000 inimese, kes on lähikontaktis, on hoolimata juba planeeritud ja rakendatud meetmetest liiga suured," lisas ta.

Direktor teatas, et homme õpilastel õppetegevust ei toimu, selle asemel toimub koolikollektiivi e-õppe läbiviimise koolitus. Tulevast nädalast läheb kool üle e-õppele kuni 30. märtsini. "Samas peame arvestama ka võimalusega, et kõnealune periood võib pikeneda," teatas Öövel.

Peale Tabasalu ühisgümnaasiumi lähevad e-õppele kõik ülejäänud Harku valla koolid. Harku vallas tegutseb viis üldhariduskooli: Tabasalu ühisgümnaasium, Vääna mõisakool, Harkujärve põhikool, Vääna-Jõesuu kool ja Muraste kool.

Ka Viimsi kool suleti esialgu nädalaks, kuna ühe õpilase vanemal on tugevad koroonaviiruse sümptomid, aga testi tulemused pole veel selgunud.

Harku lasteaiad töötavad kuni järgmise vallavalitsuse teateni. "Võimalusel palume siiski laps koju jätta. Sama käib ka huviringide kohta," teatas Harku vallavalitsus.

Vallavalitsus lisas hiljem, et nendeni jõudnud info kohaselt kahtlustatakse mitmel elanikul koroonaviirust, ametliku kinnituse saamiseks on vallavalitsus pöördunud terviseameti poole.

Tartu erakool on koduõppel esialgu 29. märtsini. Erakooli lasteaed ning huviringid on samuti sel perioodil suletud.

Esialgu tuleva kolmapäevani hoiab uksi kinni ka Ülenurme lasteaed ja Ülenurme gümnaasium. Kambja vallavanem Aivar Aleksejev selgitas, et ühe pere vanem viibis sünnipäevapeol, kus võis koroonaviiruse nakkus levida. "See vanem tundis end pisut kehvasti ning kuna ta lapsed käivad nii koolis kui lasteaias, otsustasime igaks juhuks asutused tuleva kolmapäevani sulgeda," ütles Aleksejev. Vanemale tehti koroonatest, aga tulemused pole veel teada.

Peale selle saatis õpilased koju Kiili gümnaasium, kuna üks koolitöötaja puutus kokku koroonahaige inimesega. Töötajale tehti koroonaviiruse test. Homme selgub, kas Kiili gümnaasium hoiab uksed suletuna ka tulevatel nädalatel.

Lisaks on homme suletud Nissi põhikool. Homme peaks põhikool otsustama, kas kool jätkab e-õpet ka tuleval nädalal ning kauemgi. Sarnane olukord on Elva gümnaasiumis, mis jääb homme suletuks. Ka Toila gümnaasium palub õpilastel homme koju jääda, et valla kriisikoosolekul edasine plaan tegevuseks paika panna.

Lisaks on e-õppele läinud Kristiine gümnaasium ja Viljandi gümnaasium. Kristiine gümnaasiumi ühel õpilasel tuvastati koroonaviirus, Viljandi gümnaasiumi puutus üks õpetaja võimaliku nakkusohuga kokku. Peale selle on ajutiselt uksed kinni pannud Võru koolid ja lasteaiad.

Nädalaks sulgeb statsionaarse õppe ka Eesti kunstiakadeemia. Tartu ülikooli sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi õpilased on 27. märtsini kontaktõppest eemal. Seda tehakse preventatiivse meetodina.

Samuti läksid Rae valla koolid vallavalitsuse käsul nädalaks e-õppele. Lisaks suleti huvialakool ja noortekeskus.

Ettevaatava meetmena lubab Kadrioru saksa gümnaasium koolimajja vaid töötajad ja õpilased. Seda infot kool pole jaganud, et kontaktõpe ajutiselt peatuks.

Just nüüdsama teatas õppetöö katkestamisest Valga põhikool:
"Valga valla kriisikomisjon otsustas täna peatada ajutiselt õppetöö Valga Põhikooli hoones. Otsus on seotud teatega, et kooli üks õpilane võib olla kokku puutunud koroonaviirusesse nakatunuga, esialgu katkestatakse töö koolimajas nädalaks, õpilased jäävad koduõppele," teatas vallavalitsus.

Esimese kõrgkoolina teatas õppetöö katkestamisest EBS, 16. märtsist läheb e-õppele üle ka haridusasutuse gümnaasiumiosa.

Nõo vald peatab kontaktõppe Nõo põhikoolis, Nõo reaalgümnaasiumis, lasteaias Krõll, lasteaias Segasumma, lasteaias Tõruke, Nõgiaru lasteaias, Nõo muusikakoolis, Nõo spordikoolis.

Haridus- ja teadusministeeriumi andmetel on suletud:

Aste Põhikool
Kaali Kool
Kahtla Lasteaed-Põhikool
Kallemäe Kool
Kärla Põhikool
Kihelkonna Kool
Kuressaare Ametikool
Kuressaare Gümnaasium
Kuressaare Ida-Niidu Lasteaed
Kuressaare Täiskasvanute Gümnaasium
Kuressaare Tuulte Roosi Lasteaed
Kuressaare Vanalinna Kool
Leisi Kool
Luce Kool
Lümanda Põhikool
Mustjala Lasteaed-Põhikool
Naerusuu Lasteaed
Orissaare Gümnaasium
Pihtla Kool
Saaremaa Ühisgümnaasium
Salme Põhikool
Tallinna Kristiine Gümnaasium
Valjala Põhikool
Viljandi Gümnaasium
Võru Gümnaasium
Võru Järve Kool
Võru Kesklinna Kool
Võru Kreutzwaldi Kool
Võru Kunstikool
Võru Lasteaed Okasroosike
Võru Lasteaed Päkapikk
Võru Lasteaed Punamütsike
Võru Lasteaed Sõleke
Võru Muusikakool
Võru Noortekeskus
Võru Spordikool
Võru Täiskasvanute Gümnaasium