Täna selgus, et kaks uut nakatunut on saarlased. Nad võisid viiruse saada Saaremaad külastanud võrkpalluritelt.

Kallas kinnitas, et koolid suletakse, ent praeguse seisuga jäävad lasteaiad avatuks. Ta viitas, et koolid on suletud nädala lõpuni - koolipäevadest puudutab see seega homset ja reedet.

Ta ütles, et infotulv oli täna meeletu. Nende poole on pöördunud nii lapsevanemad, õpetajad kui direktorid. Pole ka teada, kes lastest käisid võrkpallivõistlusi jälgimas.

Terviseameti lääne regionaalosakonna juht Kadri Juhkami sõnul võisid mõlemad nakatunud saarlased kokku puutuda märtsi alguses Saaremaad külastanud võrkpalluritega.

"Ürituse korraldaja kinnitas, et Itaaliast saabunud mängijad on terved. Samuti andsime võistluse korraldajale täpsed juhised ürituse ohutuse korraldamiseks," ütles Juhkam, kelle sõnul vastutab ürituse terviseohutuse eest korraldaja.

Delfi kajastas täna ennelõunal, et eelmisel nädalal Saaremaal kaks eurosarja kohtumist pidanud Milano Powervolley osad meeskonna liikmed on haigestumise tõttu ülejäänud tiimist eraldatud, kuigi neil peale palaviku muid koroonaviiruse sümptomeid ei esinenud.