Eile võeti Itaalias tarvitusele radikaalsed meetmed haiguspuhangu kontrolli alla saamiseks. Kuni 16 miljonit inimest Lombardia regioonis ja 14 provintsis vajavad uute karantiinireeglite järgi reisimiseks eriluba, vahendab BBC News.

Nakatumisjuhtumite arv kasvas 25 protsendi võrra 5883-lt 7375-le, teatas tsiviilkaitseagentuur.

Itaalia peaminister Giuseppe Conte tegi teatavaks ka koolide, spordisaalide, muuseumide, ööklubide ja teiste inimeste kogunemispaikade sulgemise kogu riigis. Piirangud kehtivad 3. aprillini.

Itaalias on suurim arv kinnitatud nakatumisjuhtumeid väljaspool Hiinat. Itaalia möödus Lõuna-Koreast, kus nakatumisjuhtumite koguarv on 7313.

Haigestunud inimeste hulgas on ka Itaalia armee staabiülem Salvatore Farina, kes ütles, et tunneb end hästi ja on end ise isoleerinud. Uued ranged karantiinimeetmed puudutavad veerandit Itaalia elanikkonnast ja keskenduvad riigi rikkale põhjaosale, mis on ka majanduse vedur.

Muretsemiseks on põhjust USAs. CNN kirjutab, et president Donald Trump on üritanud luua oma paralleelreaalsust, kus viirus suurt ohtu ei kujuta, aga tegelik olukord on teine.Viimase seisuga on ühendriikides nakatunud juba vähemalt 550 inimest. Viiruse tagajärjel on surnud 22 inimest.

Nakatumisjuhtumite arv üle maailma on 108 000 ja surmajuhtumeid on rohkem kui 3800.

Hiinas tuvastati pühapäeval 40 uut nakatumisjuhtumit, teatas Riiklik Tervishoiukomisjon täna. Laepäeval oli uusi juhtumeid 44. Tegemist on väikseima numbriga pärast üleriikliku andmete avaldamise algusest 20. jaanuaril.

Uutest juhtumitest 36 registreeriti Wuhanis ja ülejäänud neli Gansu provintsis, mis olid inporditud Iraanist.

Kokku on kinnitatud nakatumisjuhtumeid Mandri-Hiinas 80 735.

Väljaspool Hubei provintsi ei teatatud teist päeva järjest ühestki kohalikult üle kandunud juhtumist.

Iraanis on nüüd ametlikult 6566 nakatumis- ja 194 surmajuhtumit. Kardetakse aga, et tegelik arv on palju suurem. Ühe raporti järgi on ainuüksi riigi põhjaosa Gilani provintsis olnud 200 surmajuhtumit.

Prantsusmaal levib viirus parlamendiliikmete hulgas. Eile andsid positiivse proovi neist kaks. Kokku on nakatunud neli parlamendiliiget. Prantsusmaal on kokku 1126 nakatumisjuhtumit, mis annab Euroopas teise koha. Prantsusmaa valitsus keelas enam kui tuhande inimese kogunemised.

Eestis on hetkeseisuga nakatunuid kokku kümme. Eile saatis terviseamet ka circa 900 000 eestlasele kirjad, kus hoiatati koroonaviiruse leviku eest ja jagati juhiseid, mida haigussümptomite korral teha.

Põhja-Itaalias viibivad eestlased võivad Eestisse naasta, kui neil pole haigussümptomeid. Karantiinitsoonidest väljumine toimub läbi vastavate kontrollpunktide ja turistidel on lubatud koju pöördumiseks tsoonist väljuda. Riskipiirkonnast lahkunutel tuleb end 14 päeva karantiinis hoida ja jälgida oma kehatemperatuuri.