SASi lendu teenindanud Jet Time´i lennuk Boeing 737-82R pidi Las Palmasest Gran Canaria lennujaamast õhku tõusma eile kell 13:30 kohaliku aja järgi (15:30 Eesti aja järgi), ent startis kolmveerand tundi hiljem. Lend Kopenhaagenisse pidi kestma viis ja pool tundi.

Lennuki pardal viibinud eestlanna kinnitusel eiras üks reisijaist tund pärast lennu algust keeldu tualetis suitsetada ja juua ning kapten otsustas teha maandumise lähimasse lennujaama, milleks oli Lissabon. "Seal lubatud 15 minuti asemel istusime 1,5 tundi, enne kui uuesti saime lendu tõusta," lisas ta.

Seejärel teavitati reisijaid, et kuna plaanivälise vahemaandumise tõttu saab pilootidel ettenähtud lennuaeg täis, ei tohi nad lõppsihtkohta ehk Kopenhaagenisse lennata. Niisiis tuli teha järgmine vahemaandumine Brüsselis, et uus meeskond sealt lennukitäie turiste Kopenhaagenisse viiks.

Reisijate seas olnud eestlanna sõnul lubati seal 20 minutiga hakkama saada, ent tegelikkuses venis Brüsselis ootamine kahe ja poole tunni pikkuseks. "Süüa ei ole pakutud, suure kisa peale toodi üks Twixi šokolaad ja said siis valida, kas soovid vett või Coca-Colat kõrvale," kirjeldas ta ooteaega Belgia pealinnas.

Tema sõnul käitus lennukis suitsetama hakanud inimene juba Gran Canaria lennujaamas ebaadekvaatselt. "Teda otsustati lennule võtta, mis oli ilmselge viga ja nüüd tema naudib ammu
Portugalis toredat ja magusat und, aga meie ootame ikka jätkuvalt väljalendu järgmisesse kodule lähemasse lennujaama," kirjeldas reisija olukorda ja tundeid südaöö paiku Brüsseli lennujaamas.

Kahe ja poole tunni pikkuse vahemaandumise järel tõusis lennuk Brüsselist jälle õhku ning jõudis lõpuks Kopenhaagenisse kell 1:22 kohaliku aja järgi (2:22 Eesti aja järgi). Niisiis venis otselend Kanaaridelt Kopenhaagenisse kahe sunnitud vahemaandumise tõttu plaanitust kaks korda pikemaks. Hulk reisijaid jäid seetõttu maha neid Kopenhaagenist edasi viima pidanud lendudelt, sh Kanaaridelt koju tulnud eestlased.