Superteisipäeva nime kandnud valimispäev andis Bidenile ülitähtsad võidud Massachusettsis, Virginias ja Põhja-Carolinas, samuti lõunapoolsetes osariikides Alabamas, Arkansases, Oklahomas ja Tennessees. Bideni eelis on suur toetus afroameeriklastest valijate seas. Üllatusena lisandus veel võit Minnesotas.

Biden võitis ka saada olevate delegaatide arvult teisel kohal olevas Texases.

Virginia ja Põhja-Carolina on otsustavad, sest need on niinimetatud swing state’id ehk osariigid, kus valimistulemus pole ette otsustatud ja võib kalduda mõlemale poole. Virginias sai Biden 53% ja Sanders 23% häältest.

Biden näib olevat veenvalt võitnud ka sedatüüpi eeslinnavalijate hulgas, kes küsitluste järgi on president Donald Trumpist ära pöördunud.

"Paar päeva tagasi kuulutasid ajakirjandus ja asjatundjad mu kampaania surnuks," sõnas Biden Los Angeleses suure rahvamassi ees esinedes ning lisas, et "asjad näevad väga head välja". Bideni sõnul plaanib ta saata president Donald Trumpi asju pakkima.

Oma koduosariigis Vermontis võidu teeninud vasakpoolne Bernie Sanders sai hiljem esikoha ka Colorados ja Utah's.

Sanders võitis ka suurima delegaatide arvuga Californias.

77aastane Biden ja aasta vanem Sanders on tihedas konkurentsis ka Maine´is, mis osutab Sandersi jaoks potentsiaalselt pettumust valmistavale stsenaariumile.

Siiski kinnitas Sanders eile õhtul Trumpile viidates, et "võidame demokraatide kandidatuuri ja lööme kõige ohtlikumat presidenti selle riigi ajaloos".

Ühtlasi näitas Superteisipäev, et samuti presidendiks püüelnud endine New Yorgi linnapea, miljardär Michael Bloomberg ja senaator Elizabeth Warren peavad otsustama, kas neil on mõistlik jätkata. Kampaaniale üle poole miljardi dollari kulutanud Bloomberg sai eile võidu vaid Ameerika Samoas.

Vabariiklaste presidendikandidaadi eelvalimistel võidutses teisipäeval ootuspäraselt ametisolev riigipea Donald Trump.

2008. aasta presidendivalimistel valiti Joe Biden Ühendriikide 47. asepresidendiks. Ta oli president Barack Obama asepresidendikandidaadiks ka 2012. aasta valimistel ja valiti koos Obamaga teiseks ametiajaks tagasi.

Bernie Sanders püüdles Demokraatliku Partei presidendikandidaadiks ka eelmisel korral ning kuigi ta tegi oodatust edukama valimiskampaania, jäi ta juulis 2016 siiski alla Hillary Clintonile.