Kuigi Misāne viidi Iļģuciemsi naistevanglasse vahi alla, võib ta esitada taotluse vahi alt vabastamiseks, vahendab Läti Delfi.

Läti kodanik Misāne tutvus 2011. aastal Lõuna-Aafrika Vabariigi kodanikuga ja pärast neli aastat kestnud suhet sündis neil tütar. Vanemate vahel tekkisid aga konfliktid ja mees otsustas ühepoolselt suhte lõpetada. Misāne kinnitusel käitus mees tema ja lastega julmalt.

Kartes enda ja laste ohutuse pärast naasis Misāne 2018. aastal Lätti. 2018. aasta detsembris sõitis ta Kopenhaageni kaudu Mosambiiki töölähetusele, aga peeti Kopenhaageni lennujaamas kinni, sest oli Lõuna-Aafrika Vabariigi palvel lapseröövi eest Interpoli kaudu tagaotsitav.

Taani kavatses Misāne Lõuna-Aafrika Vabariigile välja anda, aga viimasel hetkel andis Läti peaprokuratuur pärast uute tõendite saamist välja Euroopa vahistamismääruse ja saatis Taanile nõudmise Misāne Lätile välja anda. Lätis kahtlustatakse teda kohtuotsuse täitmisest kõrvalehoidmises, dokumendi võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises ning ebaseaduslikus tegevuses finantsinstrumentide ja maksevahenditega.

Et saavutada naise väljaandmine Lätile, mitte Lõuna-Aafrika Vabariigile, andsid tema esindajad Läti õiguskaitseorganitele üle tema oma käega kirjutatud puhtsüdamliku ülestunnistuse.