„Ma tahan, et nad teaksid, et mul on tõesti kahju valu pärast, mis ma neile põhjustanud olen. Ma võtan oma tegude eest täieliku vastutuse,” ütles Domingo Hispaania uudisteagentuurile Europa Press saadetud avalduses, vahendab AFP.

79-aastast Domingot on süüdistanud vägisi suudlemises, krabamises või käperdamises vähemalt 20 naist. Juhtumid ulatuvad vähemalt 1980. aastatesse.

Seni on Domingo süüdistusi eitanud, nimetades neid „ebatäpseteks”, ja väites, et tema suhted on alati olnud soovitud ja vastastikusel nõusolekul.

„Ma olen võtnud viimastel kuudel aega, et mõtiskleda nende süüdistuste üle, mida erinevad minu kolleegid on minu vastu esitanud,” ütles Domingo, kes oli 20. sajandi üks tunnustatumaid tenoreid, aga on nüüd muutunud baritoniks.

Süüdistused hakkasid välja ilmuma augustis ja kaks kuud hiljem astus Domingo tagasi Los Angelese ooperi peadirektori kohalt. Samuti taandus Domingo tulevasest tegevusest New Yorgi Metropolitan Operas, lõpetades sisuliselt karjääri USA-s.

Süüdistused on maalinud pildi mehest, kes tegutses karistamatult ühe ooperimaailma suurima staarina.

Mitmed naised on väitnud, et Domingo püüdis sundida neid seksuaalsuhetesse, meelitades töökohtadega, ja karistas neid mõnikord ametialaselt, kui nad tema lähenemiskatsed tõrjusid. Oma avalduses väidab Domingo, et see ei ole kunagi olnud tema kavatsus.

„Ma mõistan nüüd, et mõned naised võisid karta ennast ausalt väljendada mure pärast, et nende karjäär võib saada negatiivselt mõjutatud, kui nad seda teevad. Kuigi see ei olnud kunagi minu kavatsus, ei tohiks kedagi kunagi nii tundma panna,” teatas Domingo.

Domingo ütles, et tahab tuua ooperimaailma positiivse muutuse, nii et kellelgi teisel ei oleks enam sama kogemust, ning väljendas lootust, et tema vabandus julgustab ka teisi sama tegema.

Domingo karjääri Euroopas on skandaal vähem mõjutanud kui USA-s. Ta on pärast süüdistuste ilmnemist esinenud Austrias, Ungaris ja Venemaal.