"Soovin teile õnne meie Eesti riigi 102. sünnipäeva puhul. On selge, et oma riik on kallis. Ta on seda igas mõttes. Ma tänan teid, et olete hoidnud Eestit oma südames alati ja igal pool. Ma tänan teid, kes te olete aidanud muuta Eestit suuremaks, tuntumaks ja paremaks üle maailma. Ma tänan teid, et olete olnud Eesti esindajad ja saadikud kõikjal, kus te elate," teatas Solman pressiteate vahendusel..

Siseministeeriumi kuldteenetemärgiga tunnustab rahvastikuminister ja avaldab tänu ülemaailmse eestluse koostöökomisjoni liikmetele:

Marju Rink-Abelile – ülemaailmse Eesti Kesknõukogu ja Eesti Rahvuskomitee Ühendriikides presidendile Eesti riigi, keele ja kultuuri hoidmise eest;
Aho Rebasele – kauaaegsele Rootsi eesti kogukonna ja kultuuritegevuse eestvedajale Eesti riigi, keele ja kultuuri hoidmise eest.

Siseministeeriumi hõbeteenetemärgiga tunnustab minister ja avaldab tänu ülemaailmse eestluse koostöökomisjoni liikmetele:

Marcus Adrian Kolgale – Eestlaste Kesknõukogu Kanadas esindajale, publitsistile ja politoloogile Eesti riigi, keele ja kultuuri hoidmise eest;
Sirje Kiinile – Eesti Rahvuskomitee Ühendriikides esindajale, eesti kirjandusteadlasele, kirjanikule, ajakirjanikule ja tõlkijale Eesti riigi, keele ja kultuuri hoidmise eest.

Siseministeeriumi tänukirjaga tunnustatakse väliseesti kogukondade aktiivseid eestvedajaid, eesti kultuuripärandi hoidjaid:

Iivi Zajedova, Tšehhi Eesti Klubi, Eesti Kultuuriseltside Ühenduse juhatuse liige, Ülemaailmse Eesti Kesknõukogu asepresident;
Leili Utno, Välis-Eesti Ühingu juhatuse liige;
Piret Noorhani, Väliseesti Muuseumi (VEMU) peaarhivaar, MTÜ Baltic Heritage Network president;
Reet Marten Sehr, Eestlaste Kesknõukogu Kanadas;
Leelo Pukk, Rootsi Eestlaste Liidu esindaja, ESTO Rahvuskongressi peakorraldaja;
Aavo Reinfeldt, USA väliseesti kogukonna liiget, olnud tegev Ülemaailmses Eesti Kesknõukogus;
Eha Salla, Frankfurdi Eesti Seltsi ja kooli eestvedaja, Saksamaal Eesti kultuuripäevade korraldaja;
Sirle Sööt, Rootsi Eestlaste Liidu esimees, ESTO 2019 peakomitee esimees.

Teenetemärgid ja tänukirjad antakse pidulikult üle 28. aprillil Rahvuskaaslaste konverentsil, Tartus, Eesti Rahva Muuseumis, kui väliseesti kogukondade esindajad Eestis kogunevad.

Rahvastikuminister vastutab rahvastiku- ja perepoliitika kujundamise, üleilmse eestluse arendamise, rahvastikutoimingute koordineerimise ning usuasjade ja kodanikuühiskonna arengu eest. Rahvastikuministri eesmärk on rahvastiku kestlikkus ja areng.