Praegune linnapea Tõnis Palts leiab, et reklaam oli rohkem endise linnapea Edgar Savisaare kui konverentsi enda reklaam. “Linna rahaga reklaamiti tegelikult erakonna esimeest, mis on maksumaksja raha raiskamine,” ütles Palts Eesti Päevalehele.

Kõige õnnetumalt kukkus välja konverentsi tutvustav CD, mille said kõik osalejad. CD-l tutvustatakse linnavalitsust, mille juhiks on Savisaar, liikmeteks aga Aivar Pärna, Toomas Vitsut, Margus Allikmaa, Jüri Ratas, Peep Aaviksoo ja Anders Tsahkna. Konverentsil oli neist vaid Aaviksoo. Aivar Pärna ja Margus Allikmaa lahkumisest abilinnapea kohalt oli selleks ajaks möödas pool aastat.

Linna praeguse pressiülema Ain Saarna sõnutsi lasi tema eelkäija Allan Alaküla teha konverentsi korraldamiseks lihtmenetlusega riigihanke, mille tulemusel sõlmiti leping OÜ-ga IDEA Public maksumusega 345 000 krooni. Linnavalitsuse reservfondist eraldati konverentsi jaoks 366 000 krooni.

Konverentsi sisuline maksumus oli Estonia kontserdisaali teenindustasu ning konverentsitehnika kulu umbes 60 000 krooni. Lisandus 39 000 krooni Eesti Tuleviku-uringute Instituudile konverentsiga seotud eeltööde tegemiseks.

Linnavalitsuse reservfondi rahaeraldust arvestades läks visioonikonverents maksma 465 000 krooni maksumaksja raha.