Laeva pardal oli umbes 400 ameeriklast ja see on Hiina koroonaviiruse tõttu karantiinis olnud alates 3. veebruarist, vahendab BBC News.

Nakatunud on vähemalt 40 USA kodanikku ja neid ravitakse Jaapanis.

Yokohama sadamas seisval Diamond Princessil oli algselt umbes 3700 inimest.

Laev pandi karantiini pärast seda, kui Hongkongis sellelt lahkunud mehel diagnoositi koroonaviirus.

Tegemist on suurima koroonaviiruse koldega väljaspool Hiinat. Jaapani võimud teatasid eile, et uute haigusjuhtumite arv kasvas 70 võrra 355-ni.

Pole selge, kui palju inimesi on täpselt õhujõudude baasides maanduvate evakuatsioonilendude pardal. Kõik nad jäävad aga 14 päevaks karantiini.

Mõned ameeriklased keeldusid evakueerimisest ja eelistasid oodata, kuni laeva karantiin 19. veebruaril lõpeb.

Teised evakuatsioonilennud viivad kodumaale Iisraeli, Hongkongi ja Kanada kodanikud.

Jaapani valitsus jagas laeva reisijatele 2000 iPhone’i, igasse kajutisse ühe. Nutitelefonid anti selleks, et inimesed saaksid kasutada Jaapani tervishoiuministeeriumi loodud rakendust, mis ühendab kasutajad arstide, apteekrite ja vaimse tervise nõustajatega. Väljaspool Jaapanit registreeritud telefoniga sellele rakendusele ligi ei pääse.

Hiinas suri eilsete andmete järgi Hubei provintsis viirusesse sada inimest. Täna teatati 2048 uuest haigusjuhtumist, millest 1933 registreeriti Hubeis.

Kokku on kogu Hiinas nakatunud 70 500 inimest, kellest Hubeis 58 182. Surnud on 1692 inimest.

Enamik uutest juhtumitest on diagnoositud Hubei suurimas linnas Wuhanis.

60 miljoni elanikuga provintsis on inimestel kästud kodus püsida, lahkuda on lubatud vaid hädaolukorras. Ühel isikul igast majapidamisest on lubatud kodust lahkuda igal kolmandal päeval, et osta süüa ja muid esmatarbekaupu.