Saudi Araabia juhitava sõjalise koalitsiooni pressiesindaja ütles, et Saudi Araabia hävituslennuk Tornado kukkus alla Jeemeni armeeüksuste lähedal tugimissiooni ajal, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Jeemeni Houthi mässulised väitsid, et tulistasid lennuki alla.

Saudide juhitud koalitsioon on alates 2015. aastast pidanud sõda Houthi mässuliste liikumisega, sekkudes pärast seda, kui houthid tungisid pealinna Sanaasse ja kukutasid võimult rahvusvaheliselt tunnustatud valitsuse.

Houthi mässulised ütlesid, et nad kasutasid lennuki allatulistamiseks maa-õhk tüüpi rakette. Samuti süüdistasid nad laupäeval koalitsiooni Al-Jawfis õhurünnakutes 30 inimese tapmises.

Saudi Araabia ei ole avaldanud üksikasju lennuõnnetuse või selle põhjuste kohta.

Jeemenis on käinud sõda alates 2015. aastast, kui president Abdrabbuh Mansour Hadi ja tema valitsuskabinet sunniti houthide poolt pealinnast Sanaast põgenema.

Saudide juhitud koalitsioon korraldab Jeemenis õhurünnakuid peaaegu iga päev, samal ajal kui houthid lasevad Saudi Araabiasse sageli rakette.

Jeemeni sõda on vallandanud maailma raskeima humanitaarkatastroofi, kus hinnanguliselt 80% elanikkonnast - enam kui 24 miljonit inimest - vajab humanitaarabi või kaitset.

Konflikti tagajärjel on hukkunud kümned tuhanded inimesed.