Abilinnapea Madis Lepajõe lahkus ametist tervislikel põhjustel.

Nii Monica Rannale kui Madis Lepajõele otsustas volikogu maksta lahkumishüvitust kahe kuu ametipalga ulatuses.

Monica Rand vastutas linnavalitsuses rahanduse, eelarve ja linnavarade valdkonna, Madis Lepajõe hariduse, kultuuri, spordi ja noorsootöö eest.

Gea Kangilaski poolt hääletas 30, vastu oli 9 volikogu liiget. Asko Tammet toetas 28, vastu oli 9 volinikku.

Kangilaski hakkab vastutama rahanduse, eelarve ja linnavarade valdkonna eest. Tamme kureerida jäävad linnavalitsuses haridus, kultuur, sport ja noorsootöö.

Tagasiastumisavalduse esitas täna linnavolikogu esimees Aadu Must, kes on viimast päeva ametis 19. veebruaril. Uue esimehe valib volikogu 20. veebruaril. Tema asemel hakkab peagi volikogu juhatama Lemmit Kaplinski sotside ridadest.

Abilinnapeade ja volikogu esimehe vahetamine on seotud võimuvahetusega Tartus. Reformierakond vahetas Keskerakonna valitsuses SDE vastu ja esmaspäeval allkirjastasid Reformierakonna Tartu piirkonna juht, linnapea Urmas Klaas ja sotside Tartu piirkonna juht, riigikogu liige Heljo Pikhof Tartu uue koalitsioonilepingu.

"Koalitsioonileping tähtsustab Tartut kui rahvusvahelise haardega ülikoolilinna," ütles linnapea Urmas Klaas. Tema sõnul panustab võimuliit hea ettevõtlus- ja elukeskkonna arendamisse ning Euroopa kultuuripealinnaks valmistumisse.

"Võtsime läbirääkimiste käigus üksipulgi läbi iga viimase kui lepingupunkti," ütles Heljo Pikhof. "Vaidlesime, kus vaja, ja täna võib öelda, et uues leppes kajastuvad meile olulised rõhuasetused, väärtused."

Sotsid on tänaseks paika pannud oma abilinnapea kandidaadid, kelleks on varasemalt volikogus fraktsiooni juhtinud Gea Kangilaski ja volikogu senine asendusliige Asko Tamme.

Reformierakonna poole pealt ei ole linnavalitsuses muudatusi oodata. Linnapeana jätkab Urmas Klaas, abilinnapeadena Mihkel Lees, Reno Laidre ja Raimond Tamm.