11.38 seisuga on Viljandimaal kaks rikkelist katkestust, mis on elektrita jätnud hetkel enim tarbijaid - 190. Rapla maakonnas on viis katkestust ja elektrist ilma 153 tarbijat. Lääne-Viru maakonnas on elektrita 128 inimest.

Kõige parem on seis Järvamaal ja Valgamaal, kus on kõik rikkelised katkestused likvideeritud.

Hetkeseisu rikkeliste katkestuste kohta saab jälgida siin.

Öised tormituuled jõudsid eile eile õhtupoolikul Eestisse Atlandilt Norra suunas pöördleva madalrõhuala tõttu. Päästeamet andis eile teise astme tormihoiatuse, sest oodata oli elektrikatkestusi ja laevaliikluse häiritust.

Täna on näha, kui palju kahju öised tormituuled teha jõudsid. Pärnu kesklinnas on Endla teatri ees murdunud lipumast koos riigilipuga, rannas aga möllavad endiselt tugevad tuuleiilid.

Saaremaal murdis tuul puid Lümanda, Kihelkonna ja Leisi kandis. Kuressaares rebis marutuul lahti ka kortermaja katusepleki, mille päästjad õigel ajal eemaldasid. Suuremaid purustusi ja kahjustusi torm Saaremaal kaasa ei toonud.

Rõuges on tormituul lahti kangutanud kirikutorni katusepleki. Vald hoiatab elanikke, et lahti tulnud plekitükid võivad lennata kaugele ja on väga ohtlikud. Vajalikud asutused on probleemist teavitatud ja sellega tegeletakse esimesel võimalusel.

Õhtul poole seitsme kandis oli Harju maakonnas elektrita 46 klienti, Lääne-Viru maakonnas vaid üks elektrita kodu, Rapla maakonnas 44 elektrita inimest ning Viljandimaal 219 elektrita kodu.

Täna on tuuline ja sajune

Täna laieneb aktiivne madalrõhkkond üle terve Läänemere. Tuul paisub: sisemaal tõusevad puhangud 20, saartel ja rannikul 25 m/s. Tihe sadu jõuab pärast keskööd Lääne-Eestisse ja jõudes hommikuks Peipsi äärde. Mandri sisealadel sajab enamasti lund ja lörtsi, saartel ja läänerannikul vihma ja lörtsi. Päeval jätkub tihe sadu. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +2, saartel ja läänerannikul kuni +4, päeval +1 kuni +5, saartel kuni +7 kraadi. Õhtul sadu nõrgeneb ja muutub kõikjal vesiseks. Tuul nõrgeneb pisut.

Viljandis sadas täna hommikupoolikul lund.

Tugevad tuuleiilid peaksid vaibuma nädala keskpaigaks.