Vastuseks küsimusele, kes vastutab, kui reformi jõustudes jäävad 30-35 asulas apteegid suletuks või on nad küll lahti, aga seal müüakse vaid plaastreid ja kraadikllase, vastas Ratas ERR-ile, et valitsuse tegevuse eest vastutab peaminister.

"See reform pole tulnud lauale tänase valitsuse suure mõttetööna. Sotsiaalministeerium ja selle valdkonna minister peavad hea seisma, aga ka neil on raske, kui riigikogus on esitatud kaks eelnõu ja turuosalised ütlevad, et aga mida me muudame, kui ka seadusandja ise pole otsustanud. Tanel Kiik on saanud oma tööga hästi hakkama," avaldas Ratas sotsiaalministrile toetust ja kinnitas, et Kiik ametit maha panema ei pea.

Küll aga pidas Ratas pentsikuks seda, et sotsid oma eelnõu esitasid, mis rakendaks apteegireformi etapiliselt ehk lükkaks selle jõustumist veel edasi. Ratas meenutas, et sel viie aasta pikkusel perioodil, mis oli apteegireformi ettevalmistamiseks, olid vastutaval ministritoolil suurem ajast just sotsiaaldemokraadid - Rannar Vassiljev, Jevgeni Ossinovski ja Riina Sikkut.

Ratas ei pea mõistlikuks ka EKRE esitatud eelnõu eesmärki, mis keeraks reformi viie aasta tagusesse seisu. "Sellises olukorras näen mina, et valida tuleks kindel tee ja minna reformiga lõpuni," sõnas peaminister.