"Tegeleme Streathamis juhtunu uurimisega," teatas politsei. "Haavata sai senistel teadetel mitu inimest. Asjaolusid hinnatakse. Juhtunu on kuulutatud terrorismiga seotuks."

Väidetavalt suundus terrorist kohaliku aja järgi kell 14 noaga Streatham High Roadil asuvasse kauplusesse ja hakkas inimesi pussitama. Seejärel tuli ta poest välja ning pussitas veel ühte naist, kes möödus väidetavalt jalgrattal, teatab uudistekanal BBC News.

Ühe ohvri seisund on kriitiline.

Telekanali Sky News korrespondent Mark White ütles, et fotodelt on näha, et mehel oli seljas midagi, mis meenutas enesetapuvesti. Ühtlasi on näha, et mitmed relvastatud politseinikud lähenesid tänaval lebavale surnukehale enne kui nad selle juurest kiiresti tagasi tõmbusid.

"Meieni jõudnud info kohaselt juhtis miski relvastatud politseinike tähelepanu sellele mehele seoses kõrgendatud ohutasemega pärast tema mahalaskmist," rääkis White.

Terroristil seljas olnud pommivöölaadne ese osutus kahjutuks, kinnitas politsei õhtul.

Suurbritannia valitsusjuht Boris Johnson kommenteeris rünnakut oma Twitteri kontol.

"Tänan kõiki päästeteenistusi, kes reageerisid Streathamis juhtunule, mille politsei on nüüd terrorismiga seotuks kuulutanud. Minu mõtted on vigastatute ja kannatanutega," kirjutas ta.

Juhtunu ajal piirkonnas viibinud Daniel Gough rääkis BBC-le, et ta oli väljas jooksmas, kui ühtäkki "kolme püssilasku" kuulis. "Kõik mu ümber hakkasid teises suunas jooksma ja ma tormasin nendega kaasa - oli paanikat, inimesed karjusid," kirjeldas ta.

"Noor tüdruk, kes jooksis minu kõrval, küsis pidevalt: "Kas see on see, mida ma kartnud olen?". Ta oli väga suures ahastuses," rääkis Gough. "Mõne minuti pärast läksin tagasi ja nägin politseinikku, kes käskis rahval eemale hoida. Ta osutas relvaga maas lebanud mehe suunas.

Hea eestlane Londonis, anna toimuvast teada, kirjutades vihje@delfi.ee.