Putini ukaasis öeldakse, et Issachar vabastatakse edasisest karistuse kandmisest vabadusekaotuse näol. Ukaas jõustus allkirjastamise hetkest, vahendab RBK.

25-aastase Issachari juhtum sai laialdast rahvusvahelist tähelepanu. Palved talle armu anda kirjutasid Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ja president Reuven Rivlin. Armuandmisotsus langetati pärast Putini isiklikku kohtumist Issachari emaga Jeruusalemmas. Lisaks sellele andsid Iisraeli võimud Venemaale õigused Aleksandri hoovile Jeruusalemmas, mis on arheoloogiline ja arhitektuurne kompleks Issanda Haua kiriku kõrval, mille asutas 19. sajandi lõpus Vene Keiserlik Õigeusu Palestiina Ühing.

Ametlikult ei ole Vene võimud seost Aleksandri hoovi üleandmise ja Issachari vabastamise vahel kinnitanud ega ümber lükanud.

Issachar esitas Putinile armuandmispalve 25. jaanuaril pärast seda, kui Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov teatas, et tema vabastamiseks on vajalik isiklik taotlus.

Issachar vahistati eelmise aasta aprillis Moskva Šeremetjevo lennujaama transiittsoonis, kui ta oli vahetamas lennukit teel Delhist Tel Avivi. Tema pagasisse antud seljakotist avastati 9,6 grammi hašišit. Issachar nõustus, et see kuulub talle.

Alguses süüdistati Issachari hašiši ebaseaduslikus säilitamises, hiljem aga narkootikumi salakaubaveos märkimisväärses koguses. Oktoobris mõistis Himki linnakohus Issachari seitsmeks ja pooleks aastaks kolooniasse.