Pikkade istungite ajal „ära vajunute” hulgas on näiteks Jim Risch ja Jim Inhofe, vahendab BBC News.

Märgatud on ristsõnu, näpuvurre ja vähemalt üht paberlennukit.

Senaatorid on kohtuprotsessil vandekohtunikeks, kes peavad otsustama, kas president tuleks ametist kõrvaldada.

USA meedia on aga sel nädalal süüdistanud osa senaatoritest, nii vabariiklasi kui ka demokraate, käitumises nagu igavlevad koolilapsed.

Reeglite järgi peaksid senaatorid kohtuprotsessi ajal oma kohal istuma. Vähemalt üheksa demokraati ja 22 vabariiklast lahkus aga eile erinevatel aegadel oma kohalt, teatas Reuters.

Nende hulgas olid presidendiks pürgijad Bernie Sanders, Amy Klobuchar ja Michael Bennet.

Tennessee vabariiklane Marsha Blackburn pidi end eile kaitsma pärast seda, kui teda märgati raamatut lugemas. Ta väitis, et Kim Strasseli raamat „Kuidas Trumpi vihkajad lõhuvad Ameerikat” „annab hea sissevaate tänastele protseduuridele”.

Senati väliskomitee esimeest, vabariiklast Rischi märgati sel nädalal liikumatult ja suletud silmadega laua taga kössi vajununa. Idaho senaatori pressiesindaja eitas, et ta magas, ning ütles Wall Street Journalile, et Risch kuulas väga tähelepanelikult „silmad suletud või allapoole suunatud”.

Oklahoma vabariiklast Inhofe’i märkas kolmapäeval NBC reporter ilmselt hetkeks tukkuma jäämas, kuni talle andis müksu pinginaaber Todd Young, vabariiklane Indianast.

Virginia demokraati Mark Warnerit nähti 20 minuti vältel toetumas paremale käele, mis ta silmi kattis.

Põhja-Carolina vabariiklane Richard Burr jagas eile kolleegidele näpuvurre, et aidata neil aega mööda saata.

Tavalistel senati istungitel on telefonid, sülearvutid ja tahvelarvutid normaalne nähtus, aga kohtuprotsessi ajal on igasugune elektroonika keelatud, mis teeb paljud rahutuks.

Vermonti demokraati Pat Leahyt kuuldi ütlemas „mu kallis”, kui ta enne istungitesaali sisenemist telefoni loovutas.

Mõned senaatorid on nähtavasti leidnud viisi sellest keelust mööda hiilida, kandes nutikelli.

Kentucky vabariiklane Rand Paul lahendas teadete kohaselt ristsõna ja voltis paberist lennuki, kui demokraadid kolmapäeval oma süüdistusargumentidega esinesid.

Demokraatide üht juhtivat presidendikandidaati, Elizabeth Warrenit Massachusettsist märkas ABC Newsi reporter paberil mingit mängu mängimas.

Keelatud asjade hulgas on ka omavahel rääkimine ja senaatoritele tehakse pidevalt märkusi, et nad vait oleksid.

Vabariiklased Tim Scott Lõuna-Carolinast ja Ben Sasse Nebraskast olid kolmapäeval tunde teineteisele paberil sõnumeid saatnud, aga lõid siis käega ja hakkasid sosistama.

Rangelt on keelatud ka toit, aga senaatoreid on nähtud šokolaadi nosimas ja närimiskummi nätsutamas.